Haber Detayı
24 Şubat 2019 - Pazar 16:52 Bu haber 9422 kez okundu
 
Beyşehir Şehir Konağı’nın Açılışı Bakan Murat Kurum Tarafından Yapıldı
BEYŞEHİR - Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Beyşehir ilçesine kazandırılan şehir konağının açılışını gerçekleştirdi.
Güncel Haberi
Beyşehir Şehir Konağı’nın Açılışı Bakan Murat Kurum Tarafından Yapıldı

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen Beyşehir Şehir Konağı, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un katılımı ile açıldı. Beyşehir halkının büyük ilgi gösterdiği açılışta konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, ecdadın değerlerini yansıtan mimariyle yapılmış ve içinde her türlü sosyal faaliyetin yapılabileceği alanlar olan şehir konağının hayırlı olmasını diledi.

RIZANIZIN OLMADIĞI HİÇBİR İŞİ YAPMAYACAĞIZ

Konuşmasında yorulmadan hizmet etmeye devam edeceklerini kaydeden Bakan Kurum, “1994 yılında Sayın Cumhurbaşkanımız İstanbul’a belediye başkanı olduğu dönemde CHP’den belediye başkanlığını almıştı. O zamanlar gazeteler hava kirliliğinden dolayı maske dağıtıyorlardı. Çöp dağlarında birçok kardeşimizin canını kaybettik. Sayın Cumhurbaşkanımızın gelmesiyle birlikte sosyal belediyecilik anlayışı da bütün İstanbul’a ve memleketimize dalga dalga yayıldı. O günden bugüne şehirlerimizdeki yaşam kalitesini, içme suyunun kalitesini, kanalizasyonda her türlü problemi çözmek için gece gündüz çalıştık. Biliyorduk ki arkamızda her zaman siz değerli vatandaşlarımız vardı. Ve inanıyorum inşallah 31 Mart seçimlerinde bu aldığımız bayrağı daha yukarılara çekmek için gayret göstereceğiz. Manifestomuzu Cumhurbaşkanımız açıkladı. 8 maddesi Çevre Ve Şehircilik Bakanlığımızla alakalı. Bu maddelere baktığımızda artık şehirlerimizin 50 yılını, 100 yılını planlayacağız. Bu planlar hakkaniyet çerçevesinde, sizlerin rızası çerçevesinde yapılacak. Sizin rızanızın olmadığı hiçbir işi yapmayacağız, yaptırmayacağız” dedi.

ŞEHİR KONAĞININ MİMARİSİ KÜLTÜRÜMÜZÜ YANSITIYOR

Kentsel dönüşümün şehirler için çok büyük önem arz ettiğini kaydeden Bakan Kurum, “Kentsel dönüşümü hızlı bir şekilde gerçekleştireceğiz. 5 yıllık süreçte bir buçuk milyon konutu dönüştüreceğiz. Bunun yaklaşık yüzde 10-15’ini 5 yıllık süreçte Bakanlığımız, Toplu Konut Başkanlığımız gerçekleştirecek. Yapacağımız projeler, Beyşehir Şehir Konağımız gibi yatay mimari esaslı bizim kültürümüzü, özümüzü, ecdadın bize bıraktığı değerleri yansıtacak şekilde olacak” ifadelerini kullandı.

Konya Valisi Cüneyt Orhan Toprak, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un sık sık Konya’ya geldiğini ve her gelişinde Konya’nın bir eksiğini giderdiğini dile getirdi. Açılışını yapılan şehir konağının kadınlara yönelik bir hizmet olması açısından son derece önemli olduğunu kaydeden Vali Orhan, emeği geçen herkesi tebrik ederek, tesisin hayırlı olmasını diledi.

BEYŞEHİR’İN EN GÜZEL BİNALARINDAN BİRİ

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Yeni Büyükşehir Yasası sonrası Büyükşehir Belediyesi’nin ilçe belediyeleriyle birlik ve beraberlik içinde 28 ilçeye 2 milyar liralık yatırım gerçekleştirdiğini, bunun 123 milyon liralık kısmının sadece Beyşehir’de yapıldığını dile getirdi. Açılışı yapılan şehir konağının, hem mimari özelliği hem de sunduğu imkânlarla Beyşehir ilçesinin en güzel binalarından biri olduğunu, ilçeye değer kattığını ifade eden Başkan Altay, “Aile Sanat ve Eğitim Merkezi olarak ilçede bulunan hanım kardeşlerimize hizmet verecek şehir konağımızda yüzme havuzu, spor salonları, toplantı odası, sauna, buhar odası, mesleki eğitim derslikleri, kafeterya ve idari bürolar bulunuyor. ASEM ve KOMEK ilçenin sosyal ve kültürel hayatına katkı sağlamaya bundan sonra da devam edecek inşallah. Beyşehir Şehir Konağımızın ilçemiz için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

ŞEHİRLERİMİZİ YAŞANIR HALE GETİREN HERKESTEN ALLAH RAZI OLSUN

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, şehir konağının yapımında emeği geçen herkese teşekkür ederek, “İlçelerimizi ve şehirlerimizi daha yaşanır hale getiren liderimiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan’dan Valimize ve belediye başkanlarımıza kadar herkesten Allah razı olsun. Cumhur ittifakı olarak bu yolda yürüyoruz. Bu ülkenin geleceği adına yol arkadaşlığı yapıyoruz. Yeni dönemde de bu desteğin birlik ve beraberlik için devamını diliyoruz” diye konuştu. 

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, “Beyşehir’de altın bir 5 yıl yaşadık. Gururla şunu söylüyoruz; Büyükşehir Yasası ilk kez uygulanmaya başlandı ama en başarılı uygulayıcısı Konya Büyükşehir Belediyesi oldu” ifadelerini kullanırken, Beyşehir Belediye Başkan Adayı Üzeyir Yaşar ise, “Sahada söylediğimiz gibi; güçlü olacağız. Bugün bunun en güzel örneği görüyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından 3.1 milyon liraya mal olan, Aile Sanat ve Eğitim Merkezi olarak hizmet veren Beyşehir Şehir Konağı’nın açılışı gerçekleştirildi. Bakan Murat Kurum, açılışın ardından sınıfları ziyaret ederek, yeni eğitim döneminin hayırlı olmasını diledi.

 

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir, Şehir, Konağı’nın, Açılışı, Bakan, Murat, Kurum, Tarafından, Yapıldı,
Yorumlar
Haber Yazılımı