Haber Detayı
31 Ağustos 2017 - Perşembe 11:01 Bu haber 4703 kez okundu
 
Leyleklerin Mekanları Sessizliğe Büründü
BEYŞEHİR - Beyşehir ilçesinde, leyleklerin ilkbahar ve yaz döneminde mekanı haline gelen Leylekler Vadisi ve Leylekler Tepesi, konuklarının daha sıcak ülkelere göçü ile birlikte sessizliğe büründü.
Yaşam Haberi
Leyleklerin Mekanları Sessizliğe Büründü

BEYŞEHİR - Beyşehir’e bağlı Yeşildağ Mahallesi’nde bulunan Leylekler Vadisi ile Adaköy Mahallesi’nde yer alan Leylekler Tepesi’nin bahar ve yaz dönemi konukları olan leylekler, Ağustos ayının sonlarına gelinmesi ile birlikte yaşadıkları mekanları terk etti.

       Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Beyşehir’in son yıllarda simgesi haline gelen ve özellikle kuş ve fotoğraf severlerin çok sık ziyaret ettiği önemli adreslerinden birisi haline leylekler vadisi ve leylekler tepesindeki leylek yuvalarının yaşanan göç nedeniyle boşaldığını belirtti.

         Mart ayında Beyşehir bölgesindeki mekanlarına gelerek ilkbahar mevsimini müjdeleyen leyleklerin, burada yavrularını dünyaya getirdikten sonra büyütüp yetiştirmeye başladığını, uçuşu öğrenen ailenin yeni fertlerinin ise göç zamanının Ağustos ayının sonları itibariyle geldiğini vurgulayan Özaltun, “İlçemizin göçebe konukları, yaz mevsiminin sonuna gelinmesi ile birlikte toplu olarak mekanlarını terk etti ve leylek göçü nedeniyle leylekler vadisi ve leylekler tepesindeki yuvaları adeta sessizliğe büründü. Burada yaklaşık 5 ay süresince kalan leylekler, inşallah 2017 yılının Mart ayı itibariyle yeniden bölgemize gelerek yuvalarını şenlendirmeye başlayacak” dedi.

       Özaltun, Beyşehir’in sembolü haline gelen ve tanıtımına da önemli katkılar sunan leylekler vadisi ve leylekler tepesinin ilçenin doğal güzelliklerine de ayrı bir renk kattığını sözlerine ekledi. 

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Leyleklerin, Mekanları, Sessizliğe, Büründü,
Yorumlar
Haber Yazılımı