Haber Detayı
29 Ağustos 2017 - Salı 16:56 Bu haber 4586 kez okundu
 
Beyşehir’de Evde Bakımda Hizmette Sınır Yok
BEYŞEHİR - Beyşehir'de, Belediye bünyesinde hizmet veren evde bakım hizmetleri birimi, “siz bizim için değerlisiniz” sloganından hareketle yaşlı ve bakıma muhtaç vatandaşlara hizmette adeta sınır tanımıyor.
Yaşam Haberi
Beyşehir’de Evde Bakımda Hizmette Sınır Yok

BEYŞEHİR - İlçe  Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın  yaptığı kömür ve bayram parası yardımlarından istifade eden ancak dış mahallelerde ikamet ettiği için ulaşım güçlüğü yaşayan yaşlı vatandaşlar,  Belediye’nin  evde bakım hizmeti veren araçlarıyla banka şubeleri önüne götürülüyor. Yardım paralarını çektikten sonra ise tekrar evlerine bırakılıyor. Bayram öncesi, dağıtılan 200 liradan oluşan yardım paralarına kavuşan vatandaşlar, uygulamanın memnuniyetini yaşıyorlar.

       Beyşehir Belediyesi Evde Bakım Hizmetleri ekipleri, bakıma muhtaç vatandaşların evlerinde kurban bayramı öncesinde de bayram temizliği faaliyetlerini sürdürüyor.

        Beyşehir’de, Beyşehir Belediyesi tarafından yaklaşık 3,5 yıl önce faaliyete geçirilen evde bakım hizmetleri birimi,  ilçe merkezi ile bağlı dış mahallelerinde yaşayan yaşlı ve bakıma muhtaç vatandaşlara hizmet vermeye devam ediyor.

         Ekipler, kurban bayramı öncesinde hizmetten yararlanan evlerde, mesai yapmayı sürdürüyor.

         Evlerde bayram temizliği yapan ekipler, talep gelmesi halinde vatandaşların kişisel bakımlarını da gerçekleştiriyor.

        Belediye Başkanı Murat Özaltun, yaptığı açıklamada, Beyşehir Belediyesi tarafından kurulan sözkonusu birimin yıl boyunca sürekli ve rutin olarak faaliyet gösteren bir birim olduğunu hatırlattı. Evde bakım birimi ekiplerinin, kurban bayramı öncesinde de bu hizmeti sürdürdüğünü ve yaşlı ve bakıma muhtaç vatandaşların bayram sevincini daha temiz ve ferah bir ortamda yaşayabilmesi için gayret gösterdiğini anlatan Özaltun, “Amacımız, onların da bayram sevincini, neşesini dolu dolu yaşamasıdır. Bu birimde görev yapan ekiplerimiz, gönüllülük esasına göre mesai yapıyorlar. Allah onlardan da razı olsun, görevlerinde kolaylıklar diliyorum.  Bu hizmeti verirken tek hedefimiz var, Allah rızası ve yaşlı ve bakıma muhtaç vatandaşlarımızın  hayır dualarını alabilmek. Yani, bu hizmetler bize dua olarak aslında geriye dönüyor. Onların hayır dualarıyla hizmetlerimizi  ilçemizde aksatmadan sürdürüyoruz" dedi.

        Özaltun, evde bakım hizmetleri ekibinin, bakıma muhtaç yaşlıların evlerini temizlerken, saç tıraşı ve tırnak kesimi  vb.gibi kişisel bakım hizmetlerini de yerine getirdiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:  “Ekiplerimiz evlerde çamaşır ve bulaşık yıkamadan tutun da, yemek yapıyor,  perde ve tülleri  yıkayıp ütülüyor. Kış öncesi, vatandaşlarımızın sobalarını kuruyor,  yakacaklarının istifini yapıyor. Hatta,  vatandaşlarımızın bayram alışverişleri bile bu birimimiz görevlileri tarafından yapılıyor. İlgili birimimiz, artık öyle noktaya geldik ki,  hizmette sınır tanımayan faaliyetler sergiliyor. Örneğin, Kaymakamlığımızın bayram nedeniyle vatandaşlarımıza yaptığı yardım paralarının banka şubeleri ya da ATM’lerden çekimi için de özellikle dış mahallelerde ikamet edip ulaşım zorluğu yaşayan yaşlı vatandaşlarımıza kolaylık sağlayan evde bakım hizmetleri birimimize ait araçlarımız taşıma işlemi gerçekleştiriyor. Bu kapsamda, evlerinden alınarak  ilçe merkezindeki banka şubelerine götürülen yaşlı vatandaşlarımız, paralarını çektikten sonra tekrar ikametlerine bırakılıyor.”

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir’de, Evde, Bakımda, Hizmette, Sınır, Yok,
Yorumlar
Haber Yazılımı