Haber Detayı
26 Haziran 2015 - Cuma 11:31 Bu haber 9177 kez okundu
 
Manavgat - Beyşehir Arası Atlı Safari
BEYŞEHİR-Alman turistler, Antalya’nın Manavgat ilçesinden Konya’nın Beyşehir ilçesine at üzerinde seyahat etti.
Bölgeden Haberi
Manavgat - Beyşehir Arası Atlı Safari

BEYŞEHİR - Manavgat'ta bulunan özel bir şirkete ait at çiftliğinin düzenlediği safari turu kapsamında yola çıkan turistler yaklaşık 10 gün süren yolculuğun ardından Konya'nın Beyşehir ilçesine ulaştı. Alman turistler, Beyşehir'e Yaka Manastır tabiat alanından giriş yaptı. Burada kısa bir dinlenme molasının ardından Beyşehir Gölü kıyısındaki Vuslat Parkına atla giden Alman turistlere, Beyşehir yöresinin atçılık sporuyla uğraşan isimleri atlarıyla eşlik etti.
          Selçuk Üniversitesi Beyşehir Ali Akkanat Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Öztürk, Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Erkan Akgöz, Beyşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler biriminden görevliler, Beyşehirli at severler tarafından alkışlarla karşılanan Alman turistlere birer Türk bayrağı ve çeşitli hediyeler verildi. Safari turunu düzenleyen özel bir şirkete ait çiftliğin sahibi Mustafa Deniz, Manavgat'ta 20 yıldır yerli ve yabancı turistler için at safarileri düzenlediklerini belirterek, "Eski İpek yollarından Kargıhan, Eynif ve Gembos ovaları, Derebucak, Çamlık, Şakiroğlu çeşmesi ve güzergahtaki köylerden geze geze, çadırlarda konaklaya konaklaya Beyşehir'e geldik. Kilometrelerce öteden Torosları aşarak turistlere Beyşehir'i tanıtmaya geldik" dedi.
          Manavgat'tan 10 gün önce yola çıktıklarını anlatan Deniz, Alman turistlere gerçek anlamda bir at safarisi yaşattıklarını dile getirerek şunları söyledi: "Eskiden atalarımız Fethiye, Korkuteli, Kaş, Antalya, Elmalı, Kargıhan, Eynif ve Gembos ovaları ile Beyşehir ve Konya'ya develerle, atlarla tur düzenliyormuş. Atalarımızdan öğrendiğimiz bu bilgileri, günümüzde hayata geçirerek Alman uyruklu eşimle birlikte kurduğumuz çiftlikle bu atlı safari turlarını gerçekleştirmeye başladık. Amacımız, yabancı turistlere Beyşehir'i ve gerçek Türkiye'yi tanıtmaktır. Turizm sadece sahilden ibaret değildir. Güzergah boyunca geçtiğimiz yerleşimlerde bizlere gösterdikleri Türk misafirperverliğinden dolayı tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Turistler, bu safari turundan çok memnun kaldı. Çünkü, gerçek Türkiye'yi burada gördü. Türkiye'de turizmin sadece sahilde olmadığını gördüler. Beyşehir'de yatla adalara gideceğiz, tarihi Eşrefoğlu Camisini ziyaret ettikten sonra turistlerimize Türk hamamı keyfini yaşatacağız."
         Eşi ile birlikte organizasyonu düzenleyen Beate Deniz de, 18 yıl önce Türkiye'ye yerleştikten sonra eşiyle birlikte at çiftliğini kurduklarını 2007 yılında da aynı güzergahı takip ederek Beyşehir'e bir atlı safari turu düzenlediklerini, o tarihlerde ilki düzenlenen safarinin Gembos Yolunun tanıtımı için gerçekleştirildiğini söyledi. Deniz, bundan sonraki hedefin bu atlı safari turlarının sayısını artırmak ve bölgeye yaymak olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz, Beyşehir gölünün etrafında atlı safari turları düzenlemek istiyoruz. Hatta, Manavgat-Beyşehir-Konya'dan Kapadokya'ya uzanan bir hatta bu atlı safari organizasyonlarını yapmak istiyoruz. Alman turistlerle çıktığımız yolda, köylülerle buluştuk, çok nazik insanlarla tanıştık, eski kültürleri, eski hanları gördük. Buraları ve tarihi İpek Yolunu turistlere gösterdik. Burada çok zengin bir turizm potansiyeli var. Biz bunu değerlendirmek istiyoruz."
            
Beyşehirli rahvan at tutkunu Hayri Tekinöz de, 2007 yılında düzenlenen atlı safari turunun o dönemde Gembos yolunun tanıtımı için gerçekleştirildiğini belirterek, "Şimdi Gembos yolu gerçekleştirilmek üzere. Yani eski hayaller gerçek oldu. Ben, bu organizasyonu düzenleyen Mustafa ve Beate çiftine çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
           Alman turistler, Beyşehir ilçesinin tarihi ve turistik mekanlarını ziyaret etti, gezinti yatı ile göl turuna katıldı. Almanlar, gezileri bittikten sonra aynı yoldan tekrar Manavgat'a dönüş yapacaklar.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: beyşehir, beyşehir haber, bgrt, at safarisi, manavgattan safari, beyşehir safari
Haberin Videosu
Diğer Fotoğraflar
Diğer fotoğrafları büyük görüntülemek için üzerini tıklayın.
Manavgat - Beyşehir Arası Atlı Safari
Manavgat - Beyşehir Arası Atlı Safari
Yorumlar
Haber Yazılımı