Haber Detayı
11 Haziran 2019 - Salı 18:45 Bu haber 6282 kez okundu
 
Markalaşma ve Aile Şirketlerinde Kurumsallaşma Eğitimleri
BEYŞEHİR - Beyşehir Ticaret Odası ( BTO ) Tarafıdan “Markalaşma ve Aile Şirketlerinde Kurumsallaşma Eğitimleri” düzenlendi
Eğitim-Kültür Haberi
Markalaşma ve Aile Şirketlerinde Kurumsallaşma Eğitimleri

BEYŞEHİR - Beyşehir Ticaret Odası (BTO) tarafından düzenlenen “Markalaşma ve Aile Şirketlerinde Kurumsallaşma Eğitimleri” verildi. 

BTO Eğitim Salonu’nda gerçekleşen eğitimin açılışında konuşan BTO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Akbıyık, Markalaşmaya ve Kurumsallaşmaya verdikleri önemden bahsederek, kurumsallaşma ve markalaşmanın bölgede özellikle silah sanayisindeki aile şirketlerinin varlıklarını daha uzun yıllar sürdürebilmeleri açısından çok önemli olduğunu belirtti ve “Araştırmalara göre Türkiye ekonomisinin yüzde 90’ını aile şirketleri oluşturuyor. Gayrisafi Yurt İçi Hasıla'dan (GSYİH) aldıkları pay yüzde 75’tir. Bu aile şirketlerinin yüzde 85’i ilk nesilde yok oluyor. Dördüncü nesile kalan şirket sayısı ise yüzde 3’tür. Silah Sanayisiyle de adından söz ettiren Beyşehir’de de aile şirketleri çoğunlukta. Maalesef aile şirketlerinin birçoğu ise en fazla 3. kuşağa kadar devam ederek sonrasında çözülmelere gidiyor.

Markalaşma konusunda ise kaliteli ürün üretimi var ama marka haline getirme konusunda bilgimiz yok. Biz oda yönetimi olarak bunun önüne geçmek, şirketlerimizi daha da güçlü kılarak geleceğe taşınmasını sağlamak için, göreve geldiğimiz andan itibaren bu konu üzerinde detaylı araştırmalar yaparak, şirketlerimizin ömrünü uzatacak, uluslararası tanınırlığını ve temeli sağlam şirketler olmasını sağlayacak eğitim programları yaptık. Odamız bünyesindeki personellerimizin ve yönetim kurulumuzun da eğitimlere katılması süretiyle konulara hâkim, donanımlı bir oda olarak üyelerimize hizmet verme çabasındayız. Bu eğitimleri verebilmek için çeşitli projeler değerlendirdik ve çalışmalarımız sonucunda Aile Şirketlerinde Kurumsallaşma Eğitimi ve Markalaşma eğitimi için proje hazırlandı. Mevlana Kalkınma Ajansına (MEVKA) sunuldu ve projemizin kabul görmesiyle MEVKA ile odamız arasında Teknik Destek Sözleşmesi imzalandı.

Proje kapsamında düzenlenen “Aile Şirketlerinde Kurumsallaşma Eğitimi” Erhan Karagöz , “Markalaşma Eğitimi “ ise Serap Aydar tarafından verildi. Beyşehir Ticaret Odası bünyesinde farkındalık oluşturacak eğitimlere katılan üyelerimiz iş yerlerinde ziyaret edilerek uygulamalı anlatım gerçekleştirildi ve şirketlerin bu eğitimlerden maksimum fayda sağlamaları için çalışıldı.” dedi. Başkan Akbıyık; Bu eğitimlerin şirketlerin iyileşmesine, büyümesine, uluslararası pazarlarda tanınırlığına ve nesillere aktarımına fayda sağlayacağını belirtti.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Markalaşma, ve, Aile, Şirketlerinde, Kurumsallaşma, Eğitimleri,
Yorumlar
Haber Yazılımı