Haber Detayı
01 Nisan 2018 - Pazar 16:41 Bu haber 5248 kez okundu
 
Mezarlık Bakımlarına Özel Önem Veriyoruz
Konya büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya genelindeki 1.512 mezarlığın bakımına ve düzenlenmesine özel önem verdiklerini söyledi.
Yaşam Haberi
Mezarlık Bakımlarına Özel Önem Veriyoruz

Konya büyükşehir Belediyesi, Konya genelindeki bütün mezarlıklarda temizlik, bakım ve düzenleme çalışmaları yapıyor.

     Konya büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Yeni Büyükşehir Yasası ile birlikte Konya genelinde 1.512 mezarlıkta çalışma yürüttüklerini belirterek, mezarlıkları ziyaret edenlerin mezarları kolayca bulabilmeleri için Mezarlık Bilgi Sistemleri oluşturduklarını hatırlattı. Mezarlık bakımlarına ve düzenlemelerine özel bir önem verdiklerini kaydeden Başkan Akyürek, “Bunu, geçmişlerimize karşı bir vefa borcu olarak da düşünüyoruz. Ziyarete gelenlerin mezarları kolayca bulabilecekleri imkanları sağlamaya çalışıyoruz. Girişlerde bulunan Mezarlık Bilgi Sistemi ile mezarlıklarda bulunan kayıtlı mezarlara ulaşılabiliyor. Bu cihazlardan mezarlığın yerini gösteren çıktı alınabiliyor.

      Müslümanlar olarak bizim hem dünyayı imar etmemiz hem de ahireti imarı da unutmamız gerekiyor. Bu manada camilerimiz, mescitlerimiz, sosyal mekanlarımız ve mezarlıklarımız bakımlı olmalıdır. Bu hem bir hayır işidir, hem de sorumluluğumuzu yerine getirmedir” dedi. Başkan Akyürek, belediye olarak tüm hizmetlerde olduğu mezarlık hizmetlerinde de yeni bir bakış açısıyla çalışmaya devam ettiklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Mezarlık, Bakımlarına, Özel, Önem, Veriyoruz,
Yorumlar
Haber Yazılımı