Haber Detayı
20 Aralık 2017 - Çarşamba 09:16 Bu haber 11823 kez okundu
 
MHP Beyşehir İlçe Başkanı Sezen ve Yönetimi Görevden Alındı
BEYŞEHİR - Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Beyşehir İlçe Başkanı Adem Sezen ve yönetim kurulu üyeleri MHP Genel Merkezi tarafından görevden alındı. MHP İlçe Başkanlığı’na ise görevden alınan Sezen’den önce İlçe Başkanı olarak atanan ancak seçimde bu yarışı kaybeden Muzaffer Duymuş tekrar atama ile yeniden getirildi.
Siyaset Haberi
MHP Beyşehir İlçe Başkanı Sezen ve Yönetimi Görevden Alındı

BEYŞEHİR - MHP Genel Merkezi’nin görevden aldığı Adem Sezen ve yönetim kurulu üyeleri yaşanan gelişmeler üzerine düzenlediği basın toplantısında, haksızlığa uğradıklarını savunarak alınan karara tepki gösterdi.

        Bir düğün salonunda görevden alınan yönetim kurulu üyeleri ile birlikte kameralar karşısına geçen ve basın açıklaması yapan Sezen, 22 Nisan 2017 tarihinde yapılan ilçe kongresinde ilçe başkanlığına seçilmesinin ardından geçen yaklaşık 8 aylık süreçte teşkilat olarak yürüttükleri çalışmalardan söz etti. İlçe başkanı seçildikten sonra, kendilerine genel merkeze bağlı olduklarının kamuoyu ile paylaşılmasının istendiğini, bunun üzerine yerel medyaya bu konuda gerekli basın açıklamalarını yaparak bağlılıklarını  ifade ettiklerini ancak gelinen süreçte inandırıcı olamadıklarını düşündüklerini dile getiren Sezen, daha sonraki süreçte yapılan il başkanlığı seçimlerinde mevcut il başkanı dışındaki bir ismi desteklemelerinin ardından kendilerine sürekli olarak görevden alınacakları yönünde beyanlarda bulunulduğunu savunarak, “Buna karşı biz elimizden gelen samimiyetle görevimizin başında dimdik çalışmaya bugüne kadar devam ettik. Bugüne kadar görevimizi layıkıyla yaptığımıza inanıyoruz.

      Biz ne yaptık? İl seçimlerinde muhalif olduk diye mi bu tavırları takınıyorsunuz? Bizi fesh ederek bir yerlere gideceklerini sananlar yanılıyorlar. Ben görevi eski ilçe başkanı Muzaffer Duymuş beye tekrar iade ettim, beni görevden aldılar, seçimde karşıma aday olan Duymuş tekrar atama olarak benim yerime geldi. Muzaffer Bey’i de tebrik ediyorum, görevinde başarılar diliyorum. O da tarihe geçti, atanmış olup seçimle gittikten sonra tekrar atanarak yeniden görev verilen Türkiye’de sanıyorum tek insan oldu. Bizler ülkücüyüz, partimizde duran arkadaşlarımız olacaktır, istifa edenler de vardır. Biz MHP’liyiz, bizi görevden alsalar da almasalar da biz davanın yanındayız. Bugün bizi görevden alıyorsunuz neye dayanarak? Hiçbir gerekçe yok, şuna seviniyoruz Allah’a şükür bana ve yönetimime arsız, hırsız, şerefsiz veya yolsuz diyemediler, bunu dedirtmedik. Alnımızın akıyla seçim kazandık ama maalesef masada kaybettik. Genel Merkezimiz, ilden gelen yazı üzerine bizleri görevden aldı. Gerekçe; tüzüğün 32,34 ve 52.maddeleri, bu maddelerde ne var; hiçbir şey yok. ‘Genel başkan insiyatifi dahilinde görevden alabilir, başka birine görevi verebilir’ deniyor. Sadece tek sevindiğimiz nokta bu; bizlere arsız, yolsuz, hırsız diyemediler, bize MHP Beyşehir İlçe Teşkilatı görevini yapmıyor diyemediler. Bir tek kişinin kaprisi yüzünden bu sürece gelindi. Devlet Bahçeli Bey’e ve onun izlemiş olduğu politikalara bağlıyız, çünkü sözkonusu olan Türkiye Cumhuriyeti devletinin bütünlüğü ve biz bu bütünlükten yanayız, bu gemide hepimiz varız” şeklinde sözlere yer verdi.

       Sezen, gazetecilerin sorusu üzerine yaşanan sürecin ardından kendisinin herhangi bir partiye geçme niyeti olmadığını da belirtirken, “Benim siyasi hayatım MHP’de başlamış ve MHP’de sona ermiştir. Bundan sonra şahsımın, herhangi bir siyasi gelecek düşüncesi yoktur ama yönetimimin içinden veya bize oy veren delegelerin içinden, meclis üyelerinin içinde başka partilerde siyasi hayatlarını devam ettirmek isteyenler olabilir, ona da saygı duyarım. Bazı belediye meclis üyesi arkadaşlarımız da bizlerin haksızlığa uğradığımızı ileterek, önümüzdeki süreçte istifa edeceklerini beyan edenler oldu” diye konuştu.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: MHP, Beyşehir, İlçe, Başkanı, Sezen, ve, Yönetimi, Görevden, Alındı,
Yorumlar
Haber Yazılımı