Haber Detayı
20 Aralık 2017 - Çarşamba 09:14 Bu haber 6756 kez okundu
 
Beyşehir Belediyesi’nden Damlapınar Yaylası’na park
BEYŞEHİR - Beyşehir Belediyesi tarafından Damlapınar Mahallesi’ndeki yaylaya yapılan park çalışması tamamlandı.
Yaşam Haberi
Beyşehir Belediyesi’nden Damlapınar Yaylası’na park

BEYŞEHİR - Belediye Başkanı Murat Özaltun, yaptığı açıklamada, ilçeye bağlı Damlapınar Mahallesi’ne yaklaşık 9 kilometre mesafede bulunan ve çok sayıda yayla evinin bulunduğu Damlapınar Yaylası’nda yaşayanlara bir süre önce yaptığı ziyarette sözünü verdiği park çalışmasını bitirdiklerini söyledi.

       Beyşehir’de hayvancılığın önemli merkezlerinden çok sayıda hanenin bulunduğu yaklaşık bin 600 rakıma sahip Damlapınar Yaylası’nda ikamet eden vatandaşların talebi üzerine çalışmaları  başlıtılarak bitirilen parkla ilgili olarak bilgiler veren Başkan Özaltun, “Burası geçmişte çalı çırpı ve otlarla kaplı olan hayvanların gelişigüzel olarak girerek beslenmesini sağladığı, vatandaşlarımızın kullanım dışı bir alanı durumunda iken, yaptığımız çalışmayla mesire alanı olarak da kullanılabilecek bir park haline dönüştürüldü. Atıl durumundan da bu şekilde kurtarılarak yaylada yaşayan vatandaşlarımızın hizmetine kazandırıldı” dedi.

      Alanın temizlenmesi ve düzenlenmesinin ardından başlatılan ağaçlandırma çalışmaları sonrasında etrafının duvar örülerek ve tel çit çekilerek çevrildiğini, içerisine kamelyalar yerleştirilerek yürüyüş yolu yapıldığını anlatan Özaltun, şunları kaydetti: “Beyşehir Belediyesi olarak dış mahallelerimizin de parklara, yeşil alanlara kavuşturulmasına son derece önem veriyoruz. Bu anlamda, en ücra noktada, köşedeki yerleşim yerlerine bile kurum olarak hizmet götürüyoruz. Damlapınar Mahallesi Yaylası da ilçemizde en ücra nokta sayılabilecek, ama yayla olmasına rağmen burada besicilik yapan, tarımla uğraşan ailelerimizin yaşadığı, ikametlerinin bulunduğu önemli bir merkez olması sebebiyle gözardı etmemiz mümkün değildi. Nitekim, burası yayla sakinlerinin hem oturup sohbet edip dinlenebileceği, mangal keyfi yaşayabileceği bir alan haline getirildi. Parkın hemen yanında  çocukların oynayabileceği çocuk oyun grupları olan bir alan olduğu için burada böyle bir çalışmaya gidilmedi ama mevcut oyun grupları ise yenilendi. Damlapınar Yaylası  sakinlerine verdiğimiz sözü yerine getirmenin mutluluğunu yaşarken, yöremize hayırlı olmasını diliyorum.” 

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir, Belediyesi’nden, Damlapınar, Yaylası’na, park,
Yorumlar
Haber Yazılımı