Haber Detayı
12 Mart 2020 - Perşembe 14:05 Bu haber 3598 kez okundu
 
Milli şairimizi, işaret diliyle İstiklal Marşı okuyarak andılar
BEYŞEHİR - Beyşehir'de, KYK Beyşehir Yurt Müdürlüğü tarafından 12 Mart İstiklal Marşının Kabulünün 99 yıldönümü münasebetiyle İşaret Dili ile kutlama etkinliği gerçekleştirildi.
Eğitim-Kültür Haberi
Milli şairimizi, işaret diliyle İstiklal Marşı okuyarak andılar

BEYŞEHİR - Beyşehir'de, KYK Beyşehir Yurt Müdürlüğü tarafından 12 Mart İstiklal Marşının Kabulünün 99 yıldönümü münasebetiyle  İşaret Dili ile kutlama etkinliği gerçekleştirildi.

Etkinlik kapsamında, Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'na (YURTKUR) bağlı Beyşehir Kız Öğrenci Yurdu'nda kalan üniversiteli öğrenciler, İstiklal Marşı'nı toplu olarak işaret diliyle seslendirdi.

Beyşehir'de Ali Akkanat Kampüsü'ndeki farklı fakülte ve yüksekokullarda öğrenimlerini sürdüren ve  KYK Beyşehir Yurt Müdürlüğü'ne bağlı yurtlarda kalan 50 kız öğrenci, milli şair Mehmet Akif Ersoy'u yazdığı İstiklal Marşı'nın iki kıtasını işaret diliyle okuyarak andı.

Yurt bahçesinde biraraya gelen işaret dili eğitimi alan 50 öğrenci, 12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulünün 99.yıldönümü dolayısıyla Yurt Müdürü Mustafa Songül,  işaret dili eğitmeni Rabia Kırkan nezaretinde yurt bahçesinde biraraya geldi. 

İki kız öğrenci tarafından Türk bayrağı açılmasıyla birlikte öğrenciler  İstiklal Marşı'nın iki kıtasını işaret diliyle seslendirdi, ardından hep birlikte "12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulü kutlu olsun" dedi.

Beyşehir Yurt Müdürü Mustafa Songül de, işaret diliyle "Kahraman Türk askerimizin yanındayız" sözleriyle Mehmetçiğin yanında oldukları mesajını da verirken, Yurt Müdürlüğü olarak 12 Mart İstiklal Marşı'nın kabul yıldönümü nedeniyle böyle anlamlı bir etkinliğe imza attıklarını söyledi. Halk Eğitim Merkezi tarafından görevlendirilen işaret dili eğitmeni sayesinde yurtta kalan 50 öğrencinin 3 ay süren bir eğitim alarak düzenledikleri bu etkinliğe haftalar öncesi hazırlanmaya başladığına vurgu yapan Songül, "İşaret dilini öğrenmek çok güzel. Kız yurdumuzda 970 öğrencimiz kalıyor. Bunlardan 50'si işaret dili eğitimi aldı. Ardından bugün de bu etkinliğimizi gerçekleştirdik. İşaret dili eğitmenimiz ve öğrencilerimize böylesine anlamlı bir etkinlik için yürüttüğü çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum. Ayrıca, anma günü kapsamında Eşrefoğlu Erkek Yurdu'nda dua ve çeşitli programlar gerçekleştireceğiz" dedi.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Milli, şairimizi,, işaret, diliyle, İstiklal, Marşı, okuyarak, andılar,
Yorumlar
Haber Yazılımı