Haber Detayı
12 Mart 2020 - Perşembe 14:07 Bu haber 4530 kez okundu
 
Okullarda koronavirüse karşı dezenfekte mesaisi
BEYŞEHİR - Beyşehir ve Hüyük'de, koronavirüse karşı tüm okullarda başlatılan ilaçlamalı dezenfekte çalışmalarının tamamlandığı belirtildi.
Sağlık Haberi
Okullarda koronavirüse karşı dezenfekte mesaisi

BEYŞEHİR - Beyşehir ve Hüyük'de, koronavirüse karşı tüm okullarda başlatılan ilaçlamalı dezenfekte çalışmalarının tamamlandığı belirtildi.

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk konuya ilişkin yaptığı paylaşımda şunları kaydetti: "Küresel ölçekli yaşanan koronavirüse karşı okullarımızda eş zamanlı hijyen uygulaması başlattık. Elle temas edilen bütün alanlar eğitim dışındaki zamanlarda özel dezenfektanlarla temizleniyor. Her okulun aksamadan dezenfekte edilebilmesi için hassas bir çalışma yürütüyoruz. El hijyeninin nasıl sağlanması gerektiğine ve virüslerden nasıl korunacağımıza dair bilgilendirme okullarımızda öğretmenlerimiz aracılığı ile yapıldı" dedi. 

Beyşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Konuk, yaptığı açıklamada, koronavirüse karşı koruma ve kontrol tedbirleri çerçevesinde ilçe genelinde bulunan tüm ilk ve ortaöğretim kurumlarındaki binaların dezenfekte işlemine tabi tutulduğunu söyledi. Dün öğleden sonra ilaçlı pompalar kullanılmak suretiyle başlayan dezenfekte çalışmalarının gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam ederek tamamlandığını belirten Konuk, "Çalışmalara okul müdürlerimiz, öğretmenlerimiz ve görevli hizmetlilerimiz de  bizzat katılarak destek verdi. Yani bu konuda yürüttüğümüz çalışmalara herkes katkı sağladı. Hatta bazı okullarda okul müdürlerimiz kendileri, bazılarında ise öğretmenlerin de desteğiyle bu çalışmaları yürüttü. Mesai gece yarısına kadar sürdü. İlçemizde eğitimin daha hijyenik ve sağlıklı bir ortamda yürütülmesi adına gerçekleşen bu dezenfekte çalışmaları haftada iki gün olarak bundan sonra da devam edecek. Katkı sunan tüm camia mensuplarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Konuk, Beyşehir'de 2017 yılından bu yana tüm okullarda temiz ve hijyenik okul sertifikası bulunduğunu da hatırlatarak, "Yani okullarımızda Sağlık Bakanlığı tarafından sürekli hijyen denetimi yapılmaktadır. Yürütülen bu çalışmalar okullarımızda ilave aldığımız ilave önleyici tedbirlerdir" dedi.

Hüyük İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında ilçe genelindeki tüm eğitim kurumlarında okul idareleri tarafından koronavirüse karşı önleyici tedbir almak amacıyla ilaçlama yapılarak dezenfekte faaliyeti gerçekleştirildi.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Okullarda, koronavirüse, karşı, dezenfekte, mesaisi,
Yorumlar
Haber Yazılımı