Haber Detayı
09 Haziran 2021 - Çarşamba 14:50 Bu haber 3974 kez okundu
 
Minik öğrenciler büyüklerine seslendi: "BEYŞEHİR GÖLÜ'NE SAHİP ÇIK"
BEYŞEHİR - Beyşehir ilçesinde, ana okulu öğrencileri göl kenarında düzenlenen farkındalık etkinliğinde yaptıkları yürüyüşle büyüklerine; “Beyşehir Gölü’ne sahip çık” sözleriyle seslendi.
Güncel Haberi
Minik öğrenciler büyüklerine seslendi:

BEYŞEHİR - Beyşehir ilçesinde, ana okulu öğrencileri göl kenarında düzenlenen farkındalık etkinliğinde yaptıkları yürüyüşle büyüklerine; “Beyşehir Gölü’ne sahip çık” sözleriyle seslendi.

Bu yıl yaşanan kuraklık ve artan tarımsal sulama nedeniyle su seviyesi önemli ölçüde düşen ve kıyılarında metrelerce çekilme yaşanan Beyşehir Gölü’ne dikkat çekmek isteyen ve farkındalık oluşturmak isteyen Cumhuriyet Anaokulu öğrencileri, velileri ve öğretmenlerinin de katıldığı etkinlikte göl kıyısında biraraya geldi.

"BEYŞEHİR GÖLÜ KURUMASIN, HAYAT DURMASIN"

Minik öğrenciler, ellerinde taşıdıkları “Beyşehir Gölü kurumasın, hayat durmasın”, “Su gelecektir, hayattır”, “Suyu boşa akıtma, geleceğini koru”, “Yaşamlar farklı olsa da ihtiyaç aynı”, “su gelecektir, akıp giden geleceğimizin elinden tutun” yazılı döviz ve pankartlarla suların çekildiği göl kıyısında “Beyşehir Gölü’ne sahip çık” sloganları ile yürüyüş yaparak dikkatleri tatlı sularda yaşanan manzaraya çekmeye çalıştı.

Cumhuriyet Anaokulu Okul Öncesi Öğretmeni ve Eko Okullar Proje Koordinatörü Rukiye Burçak, yaptığı açıklamada, 5 yıldır görev yaptığı eğitim kurumunda eko okullar projesinin koordinatörlüğünü üstlendiğini hatırlatarak, öğrenci, veli ve öğretmenlerle birlikte çöp ve enerji konularında çalışmalar yaptıktan sonra bu yıl da su konusunu seçtiklerini vurguladı.

BEYŞEHİR HALKINI GÖLÜ KORUMAYA DAVET ETTİLER

Su konusunda enerji ve su verimliliği hakkındaki konuları işlerken, etrafında yaşadıkları Beyşehir Gölü’nün kurumasına da sessiz kalamadıklarını belirten Burçak, “Aslında bu etkinliğimiz dünya çevre günü kapsamında bir yürüyüş etkinliği idi. Tüm Beyşehir halkını ve yetkilileri gölümüzü korumak adına duyarlılığa davet ediyoruz” dedi.

Etkinlikte öğrencilerin açtıkları su tasarrufunu içeren pankartlar taşıdığını belirten Burçak, suyun güzel ve daha verimli kullanılması konusunda mesajlar vermek isterken, Beyşehir Gölü’nün de kuruması noktasında duyarlılık, farkındalık oluşturmak için bu yürüyüşü düzenlediklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"KURUYAN GÖLLERDEN BİRİSİ DE BEYŞEHİR OLMASIN"

“Son 50 yılda Türkiye’de 36 göl kurumuş ve bunun çoğunluğu da Konya çevresinde olmuştur. Biz bu kuruyan göllerden birisi de Beyşehir Gölü olsun istemiyoruz.

Son zamanlarda gölümüz hızla küçülmektedir. Oysa, Beyşehir Gölü İç Anadolu’nun incisidir. Hem bizim içme su kaynağımız, hem de turizm açısından önemli bir göldür. Kuruyup gitmesini istemiyoruz.”

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Minik, öğrenciler, büyüklerine, seslendi:, "BEYŞEHİR, GÖLÜ'NE, SAHİP, ÇIK",
Yorumlar
Haber Yazılımı