Haber Detayı
24 Haziran 2014 - Salı 17:38 Bu haber 8329 kez okundu
 
Motosiklet sevdalılarının kanyon gezisi
BEYŞEHİR-Beyşehir ilçesinde, Huğlu Motor Sporları Kulübü (HUMOS) tarafından bu yıl 14’üncüsü düzenlenen “Geleneksel Köprülü Kanyon Motosiklet Gezisi” renkli görüntüler oluşturdu.
Bölgeden Haberi
Motosiklet sevdalılarının kanyon gezisi

BEYŞEHİR-Beyşehir ilçesinde, Huğlu Motor Sporları Kulübü (HUMOS) tarafından bu yıl 14’üncüsü düzenlenen “Geleneksel Köprülü Kanyon Motosiklet Gezisi” renkli görüntüler oluşturdu. 
Beyşehir’e bağlı Huğlu Mahallesi Meydanı’nda yapılan duaların ardından başlayan yaklaşık 190 kilometrelik parkurdan oluşan geziye, Beyşehir Garnizon ve İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Mustafa Özdemir, Beyşehir Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Gündüz, Huğlu Motosiklet Kulübü Başkanı Ömer Usta, Akdeniz Üniversitesi İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Şanlı, motosiklet tutkunları ile doğaseverler katıldı.
Geziye katılan motosiklet tutkunları, bu yılki etkinliği 175. yaşını kutlayan Jandarma Teşkilatı’na armağan etti. Gezide İzmir’den motosikletiyle yaklaşık 500 kilometrenin üzerinde yol kat ederek Huğlu Mahallesi’ne gelen eczacı Aziz Şanlı’nın da aralarında olduğu 40’ın üzerinde motosiklet tutkunu performansını sergiledi. Huğlu Mahallesi Meydanı’nda yapılan duaların ardından başlayan gezide omuzlarındaki Türk bayrakları ile geçtiği güzergahlarda vatandaşların büyük ilgisini toplayan motosiklet tutkunları, tarihi antik dağ yolundan geçerek Antalya’nın Manavgat ilçesindeki Köprülü Kanyon Milli Parkı’na saatler sonra vardı. Güzergah esnasındaki tarihi yerlerde ve yerleşim birimlerinde mola veren motosiklet tutkunları, Köprülü Kanyon Milli Parkı’nda ise dünyaca ünlü rafting yapılan ırmakların başında gelen Köprüçay’da rafting heyecanı yaşadı.
Gezi esnasında arıza yapan ya da patlayan lastiklere oluşturulan özel bir ekip müdahale etti. Bölgedeki tarihi mekanları da ziyaret ederek gezen motosiklet tutkunlarını saat 24.00 sıralarında vardıkları Huğlu Meydanı’nda toplanan mahalle sakinleri büyük bir coşku içerisinde karşıladı. Yakılan meşaleler eşliğinde yaklaşık 15 saat süren geziyi tamamlayarak meydana giren motosiklet tutkunları daha sonra mahalle sakinleri ile birlikte gerçekleştirilen havai fişek gösterilerini izledi. 

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: BEYŞEHİRBeyşehir, ilçesinde, Huğlu, Motor, Sporları, Kulübü, (HUMOS), tarafından
Yorumlar
Haber Yazılımı