Haber Detayı
29 Nisan 2018 - Pazar 17:08 Bu haber 5345 kez okundu
 
MTTB’li Olmak Yüksek İdeal Sahibi Olmaktır
Birlik Vakfı Konya Şubesi’nin düzenlediği “1970-1990 Tarihli Arası Ankara Düşünce Haritası ” konulu konferansta 70 ve 80 dönemin siyasi olaylarından söz eden Birlik Vakfı Kurucular Kurulu Üyesi Mehmet Fatih Uğurlu, 80 darbesi döneminde kapatılan Milli Türk Talabe Birliği’nin çalışmaları hakkında da bilgi verdi.
Eğitim-Kültür Haberi
MTTB’li Olmak Yüksek İdeal Sahibi Olmaktır

Birlik Vakfı Konya Şubesi’nin “Her Cumartesi Birlikteyiz” konferanslarında konuşan Birlik Vakfı Kurucular Üyesi Mehmet Fatih Uğurlu,  1970’li yıllarda yaşanan siyasi olaylara dikkat çekti. Uğurlu o dönemde yaşanan Koalisyon hükümetlerinin yönetimde ayrılıklar yaşayarak ülke yönetiminde yanlış yönlendirilmeler olduğunu  ifade etti.

 “1970-1990 Tarihli Arası Ankara Düşünce Haritası ” konulu konferansta 70’li dönemde kurdukları derneklerle Türk gençliğine önemli bir hizmet yaptıklarını vurgulayan Uğurlu “ O dönemde kurulan  derneklerle amacımız  gençlerimizin sorunlarını ve ihtiyaçlarını karşılamaktı. Sağolsun bazı siyasetçiler destek verirken, bazı kişiler destek vermedi. Kendi imkânlarımızla kurduğumuz derneklerde ahlaklı ve işine saygılı olan gençler yetiştirildi. Milli Türk Talebe Birliği’nin çatısı altında kurulan bu derneklerle temel düşüncemiz yüksek ve ideal sahibi olan bireyler yetiştirmeye zemin hazırladık.” dedi

        Kurulan derneklerin o dönemde çok iyi işler yaptığına değinen Uğurlu, o dönemde yapılan edebi çalışmalar hakkında da bilgi verdi. Dönemin en iyi dergi ve kitap çalışmaları olduğunu belirten Uğurlu  “ O dönemde kurduğumuz derneklerin kurucuları edebiyatla iç içedir. Necip Fazıl’ın edebi fikri çerçevesinde oluşturduğumuz akımla birlikte çok sayıda dergi ve kitap çalışmalarımız da olmuştur. Başarılı çalışmalar yaparak, yapılan çalışmalar o dönem siyasetine de vurgu yapmıştır.” diye konuştu.

     1980 dönemi hakkında da konuşan Uğurlu, 80 darbesinin ülkeye çok zarar verdiğini söyledi. O dönemde darbeyle birlikte kurulan derneklerin oluşturduğu çalışmalarının da durduğunu ifade eden Uğurlu ,Milli Türk Talebe Birliği’nin yapılan darbeyle kapatıldığını söyledi. 1985’ e kadar herhangi bir çalışma yapmadıklarını söyleyen Uğurlu, “1985’ e kadar o dönemin şartları gereği bir çalışma yapmadık. 1985 te ise kapatılan Milli Türk Talebe Birliği’nin devamı şeklinde Birlik Vakfı’nı kuruldu. Vakıf Milli Türk Talebe Birliği’nin devamı şeklindedir. Milli Türk Talebe Birliği Birlik Vakfı’nın genç kolu gibidir” diyerek dedi.

Konferans sonunda Birlik Vakfı Konya Şubesi Başkan Vekili ve Konya Gençbirlik Başkanı Ömer Lütfu Çınar Uğurlu’ya konferansa katılım belgesi ile tablo hediye etti.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: MTTB’li, Olmak, Yüksek, İdeal, Sahibi, Olmaktır,
Yorumlar
Haber Yazılımı