Haber Detayı
28 Ocak 2019 - Pazartesi 17:14 Bu haber 7416 kez okundu
 
Muhtar Seçilirse 5 Yıllık Maaşını Mehmetçik Vakfı’na Bağışlayacak
BEYŞEHİR - Beyşehir'de, 31 Mart’ta yapılacak mahalli idareler seçimlerinde doğup büyüdüğü mahallesine muhtar adayı olduğunu duyuran Beyşehirli emlakçı Mehmet Nalcı, seçilmesi halinde 5 yıl boyunca devletten alacağı tüm muhtarlık maaşını Mehmetçik Vakfı’na bağışlayacağını açıkladı.
Siyaset Haberi
Muhtar Seçilirse 5 Yıllık Maaşını Mehmetçik Vakfı’na Bağışlayacak

BEYŞEHİR - Beyşehir'de, 31 Mart’ta yapılacak mahalli idareler seçimlerinde doğup büyüdüğü mahallesine muhtar adayı olduğunu duyuran Beyşehirli emlakçı Mehmet Nalcı, seçilmesi halinde 5 yıl boyunca devletten alacağı tüm  muhtarlık maaşını Mehmetçik Vakfı’na bağışlayacağını açıkladı.

Beyşehir’in nüfusu en büyük mahallesi olan Yeni Mahalle’de muhtarlığa talip olan 3 adaydan birisi olduğunu belirten Nalcı, yerel seçim çalışmalarını hane hane, işyeri işyeri gezerek sürdürüyor.  Nalcı, biraraya geldiği mahalle sakini seçmenlerinden  kendisini seçmeleri halinde  muhtarlık maaşını Mehmetçik Vakfı’na bağışlayacağını belirterek destek istiyor.

Nalcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşık 12 bin yaşayanı ve 8 bin seçmeni bulunan doğup büyüdüğü Yeni Mahalle’ye muhtar adayı olduğunu, muhtar seçilip görevin kendisine tevdi edilmesi halinde 5 yıl boyunca devletten alacağı tüm maaşını Mehmetçik Vakfı’na bağışlamayı taahhüt ettiğini söyledi.

Nalcı, mahallesini tanıdığını, mahalle sakinlerinden de birçok insanın kendisini yakından tanıdığını vurgulayarak, “Dostlarımızın, arkadaşlarımızın desteğiyle bu yola çıktık. Kendimizden fedakarlık edelim diye nasip olur da seçilir bu görev bize tevdi edilirse 5 senelik süreç içerisinde Mehmetçik Vakfı’na maaşımızın tamamını vermeyi taahhüt ediyoruz. Bütün Yeni Mahalleli, dostlarımızdan, sakinlerimizden de bu taahhütümüzü belirterek destek bekliyor, oy istiyoruz” dedi.

Neden böyle bir karar aldığı konusunda da bilgiler veren Nalcı, halen ilçenin en büyük mahallesi konumunda bulunan  mahallenin 80 hane olduğu zamanları da bildiğini vurgulayarak, “Şu an 8 bin seçmenimiz, 12 bin yaşayanımız var. Ben de yaş itibariyle 49’lu yaşlara geldim. Bundan sonra mahallemize bir fazla daha hizmet alabilir miyiz, bizim de birilerine bir faydamız olur mu, burada yaşayanlara bir katkımız olur mu düşüncesiyle parayı da gözetmeksiniz böyle bir yola çıktık. Bizden daha çok ihtiyacı olduğuna inandığım Mehmetçik Vakfı’na da tüm maaşımı bağışlamayı kendime bir borç bildim. İnşallah benim yaptığım bu hareket, görev bekleyen diğer arkadaşlara da örnek teşkil eder diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Bu düşüncesini ziyaret ettiği Beyşehir Kaymakamlığı, Askerlik Şubesi Başkanlığı ve İlçe Müftülüğünde de ilçenin yöneticileri ve komutanlarla paylaştığını ve ziyaret ettiği tüm mahalle sakinlerinden bu taahhütle oy istediğini anlatan Nalcı, şunları kaydetti: “Bu taahhütlümüzü ön plana çıkarmamız  vatandaşlarımızın da çok hoşuna gidiyor, yani parasal bir beklentimiz olmadığını söyleyince, Mehmetçik Vakfına bağışlayacağımızı belirttiğimizi duyduklarında bizi takdir edip, teşekkür ediyorlar. Halkımızdan da çok güzel tepkiler alıyoruz.  Bu yola çıkarken kararımızı notere de taktik ettireyim dedim. Ama, böyle bir para olmadığı için tastiki yapamayacaklarını, belgeye dökemeyeceklerini söylediler. Ama mahalle halkım bize teveccüh gösterip seçerse, inşallah sizlerin huzurunda bunu resmiyete de dökeceğiz. Maaşımız bize verildikçe, biz götürüp Mehmetçik Vakfımıza her ay teslim edip dekontumuzu da gerek sosyal medya yoluyla teşhir edip, gerekse ofisimize gelen vatandaşlarımıza gösterip kanıtlayacağız. Ben ilçemizde 22 yıldır esnaflık yaptım, halen de emlakçılıkla uğraşıyorum. Maaşın yanısıra bir sigorta beklentim de bulunmuyor. Prim günümü tamamladım, yaşa takılanlardanım. İnşallah 2,5 yıl sonra emekli olacağım.”

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Muhtar, Seçilirse, 5, Yıllık, Maaşını, Mehmetçik, Vakfı’na, Bağışlayacak,
Yorumlar
Haber Yazılımı