Haber Detayı
01 Haziran 2018 - Cuma 10:09 Bu haber 7941 kez okundu
 
Muhtarlardan Tahir Akyürek'e Tam Destek
24 Haziran seçimlerine sayılı günler kala önceki dönem Konya Büyükşehir Belediye Başkanı ve 27. Dönem AK Parti Konya Milletvekili Adayı Tahir Akyürek de çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.
Siyaset Haberi
Muhtarlardan Tahir Akyürek'e Tam Destek

Tahir Akyürek seçim çalışmaları kapsamında muhtar derneklerini ziyaret etti. Sırasıyla Konya Muhtarlar Derneği Başkanı Celal Duran, Konya Muhtarlar Birliği ve Türkiye Muhtarlar Federasyonu Konya İl Başkanı Suat Uzun, Karatay Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Çetin, Meram Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Ermiş, Selçuklu Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Avcıoğlu ve dernek yöneticileri ile üyelerini dernek binalarında ziyaret etti. Ziyaretlerde muhtarlardan Akyürek’e tam destek sözü geldi.

       14 yıllık Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde muhtarlarla her zaman koordinasyon içerisinde olduklarını ve uyum içerisinde çalıştıklarını ifade eden Tahir Akyürek, özellikle son 4 yıllık süreçte Büyükşehir Yasası’nın uygulanmasında ve 31 ilçenin tamamına topyekün kalkınma modeli ile hizmetin götürülmesinde muhtarların desteğini her zaman yanlarında htiklerini belirtti. Muhtarların demokrasinin vazgeçilmez unsurları arasında olduğunu kaydeden Akyürek; “Muhtarlarımızın yerel kalkınma anlamında önemli sorumlulukları var. Sizler devletin gören gözü vatandaş ile devlet arasında köprü vazifesi görüyorsunuz. Muhtarlarımız üstlendikleri sorumluluğun gereğini Konya’da en iyi şekilde yerine getirme gayretinde olmuşlardır. Bunu bizzat yaşayan bir kişi olarak 14 yıllık Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığım döneminde muhtarlarımızla her zaman uyum içerisinde çalışarak şehrimizi marka şehir konumuna hep birlikte taşıdık. Büyükşehir Yasası’nın uygulanması noktasında da merkez dışında ilçelerimizde, belde ve köylerimizde 2 bin kilometre su ve kanalizasyon alt yapı çalışmalarının yapılması, ilçelere yüze yakın prestij cadde yapılması, şehir konakları, spor salonları, halı sahalar, su depoları, tarımsal faaliyetler daha sayabileceğimiz onlarca çalışmayı yine muhtarlarımızla samimiyet duygularıyla hareket ederek hep birlikte gerçekleştirdik. Hepinizin katkılarından dolayı tekrar teşekkür ediyorum” dedi.

          14 yıllık süreçte yerel anlamda şehre katkı verme gayretinde olduklarını ve önemli ölçüde de Konya’nın dünya şehirleri arasına girmesini sağladıklarını belirten Tahir Akyürek sözü 24 Haziran seçimlerine getirdi. Akyürek konuşmasında; ”Şimdi yeni bir yola çıktık. 24 Haziran’da ülkemizde önemli bir seçim yapılacak. Yerelde yaptığımız çalışmaların devamı niteliğindeki Ankara nezdinde şehrimize hizmet etme anlamında çıkmış olduğumuz bu yolda bizlere verdiğiniz desteğe teşekkür ediyorum. Bu seçimler, yeni yönetim sistemini hayata geçireceğimiz ilk seçim olacak. Vatandaşlarımız bir taraftan Cumhurbaşkanını yani Hükümeti sandıkta seçecek, diğer taraftan da milletvekillerini belirleyecek. Yeni dönem Güçlü Meclis Güçlü Hükümet Güçlü Türkiye dönemi olacak. 16 yıl önce yola çıkan AK Parti yine milletimizin teveccühü ile girdiği bütün seçimlerden birinci parti olarak çıkmış ve iktidarda olduğu sürede yaptığı icraatlar, yatırımlar ve Türkiye’nin güçlü bir ülke olabileceğini bütün Dünya’ya göstermiştir. Partimiz bu süreçte önüne çıkarılan engelleri de yine milletimizin desteği ile aşmasını bilmiştir. Gönül coğrafyamızın da umudu haline gelen ülkemizde güven ve istikrarın garantisi haline gelmiş AK Parti’nin verdiği sözleri tutan, ortaya koyduğu hedeflere ulaşan ve tutamayacağı sözleri vermediğini milletimiz gayet iyi bilir. 24 Haziran seçimlerinde de yine gücümüzü milletimizden alarak yeni bir dönemin daha kapısını aralayacağız. Atalarımızın dediği gibi ‘Tarlada izi olmayanın harmanda yüzü olmazmış’ sözünden hareketle hem yerelde hem de ülke genelinde AK Parti olarak yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır diyerek mazlumların da umudu olan ülkemiz için yapılması gerekenleri ‘Yaparsa Yine AK Parti Yapar’ diyoruz. Konya Büyükşehir Belediyesi olarak 14 yılda Konya’ya toplamda 7 milyar lira yatırım yapmışız. Merkezi bütçeden devlet yatırımları olarak ise son 15 yılda eğitimden sağlığa, spordan tarıma Konya’ya toplamda 47 milyar liralık yatırım yapılmış. İşte tarladaki izimiz bunlar. Şimdi tüm bu yapılanlara bakarsak bizim harmanda yüzümüz var. Bu yatırımları Cumhurbaşkanımız Genel Başkanımız ve liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğindeki AK Parti kadroları olarak başardık ve bundan sonrada bu hizmetlerin daha fazlasını yine milletimizin desteği ile yapmayı sürdüreceğiz. Şunu da özellikle belirtmek isterim ki AK Parti iktidarları döneminde şehrimize ve ülkemize yapılan yatırımların yanı sıra muhtarlarımız, çalışma şartlarının ve özlük haklarının iyileştirilmesi konusunda yapılanları da çok iyi bilmektedir. Bu anlamda da yine önümüzdeki süreçte muhtarlarımıza desteğimizi sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.  

      Ziyaretlerden duyulan memnuniyetlerini ifade eden muhtarların her biri ayrı ayrı duygularını ifade ederek ilçelerinin Tahir Akyürek’in Belediye Başkanlığı döneminde şahlanışa geçtiğini, yapılan yatırımların ve hizmetlerin yerine getirilmesinde ortak akılla hareket edilmesi konusunda gösterdiği hassasiyet ve samimiyetten ötürü teşekkür etti.

       Tahir Akyürek’in 24 Haziran seçimlerinde Konya Milletvekili aday olmasını da desteklediklerini belirten muhtarlar; “Başkanımızın 14 yılda elde ettiği başarılar ve tecrübesi ortada. Konya için gece gündüz demeden çalışan Tahir Akyürek’in milletvekili seçilmesiyle yereldeki başarılarını genel siyasette de katlayarak devam ettireceğine inancımız tamdır. Bizler muhtarlar olarak kendisini sonuna kadar destekliyoruz. Tahir Akyürek’in hem şehrimiz hem de ülkemiz için önemli çalışmalar yapacağından şüphemiz yok. Çıkmış olduğu bu yolda kendisine başarılar diliyoruz. Allah yardımcısı olsun” diye konuştular.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Muhtarlardan, Tahir, Akyürek'e, Tam, Destek,
Yorumlar
Haber Yazılımı