Haber Detayı
02 Ocak 2017 - Pazartesi 11:44 Bu haber 8149 kez okundu
 
Okul bahçeleri Belediye Ekipleri Temizlendi
BEYŞEHİR - Beyşehir'de, günlerdir aralıklarla süren yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle ara verilen eğitimin hafta başından itibaren yeniden başlayacak olması nedeniyle Belediye ekipleri hafta sonu okul bahçelerini kardan arındırmak için seferber oldu.
Eğitim-Kültür Haberi
Okul bahçeleri Belediye Ekipleri Temizlendi

BEYŞEHİR - Son yılların en çetin kış şartlarının hüküm sürdüğü Beyşehir ilçesinde, yağışın ardından kar kalınlığının  60 santimi aşması, dış mahallelerde ise bu yüksekliğin daha da üst noktalara çıkması üzerine birçok il ve ilçede olduğu gibi Beyşehir’de de Kaymakamlık tarafından eğitime ara verildi, ilk ve ortaöğretim kurumlarının yanısıra yükseköğrenim kurumlarında öğrenim gören öğrenciler de kar tatiline girdi. Öğrenciler, hafta sonu da birleşince günlerce eğitimden uzak kaldı.

OKUL BAHÇELERİNDE KAR SEFERBERLİĞİ…

Yağışla birlikte karla kaplanan okul bahçelerinin temizlenmesi için ise Beyşehir Belediyesi ekipleri harekete geçti. Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı kar temizleme ekipleri, hafta başından itibaren yeniden başlayacak eğitim nedeniyle öğretmen ve öğrencilerin güçlük yaşamaması için okul bahçelerini kardan arındırdı. İş makineleri ile yapılan çalışmada okul bahçeleri öğrencilerin kullanımına hazır hale getirildi. Belediye ekipleri, ayrıca eğitimde aksama yaşanmaması ve öğrenci servislerinin güzergahlarda seyrini kolaylaştırmak için de okul yollarında tedbir aldı. Ekipler yolları bir yandan karlardan temizlerken, diğer yandan da buzlanmaya karşı  tuzlama çalışması gerçekleştirdi.

Beyşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Konuk ise, kişisel sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, okulların bahçelerindeki karların temizlenmek suretiyle eğitim kurumlarının eğitim öğretime tekrar hazırlanmasına katkı sağlayan Belediye Başkanı Murat Özaltun nezdinde tüm Belediye çalışanlarına teşekkür etti.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Okul, bahçeleri, Belediye, Ekipleri, Temizlendi,
Yorumlar
Haber Yazılımı