Haber Detayı
22 Mart 2019 - Cuma 10:17 Bu haber 8436 kez okundu
 
Özaltun: 25 Milyonla Devraldık, 25 Milyonla Devrediyoruz
BEYŞEHİR - Beyşehir İlçesi Belediye Başkanı Murat Özaltun, basın mensuplarıyla biraraya geldi.
Güncel Haberi
Özaltun: 25 Milyonla Devraldık, 25 Milyonla Devrediyoruz

BEYŞEHİR - Beş yıllık görev süresini değerlendiren Başkan Özaltun, 25 milyon liralık borçla devraldıkları Beyşehir Belediyesi’ni yine 25 milyon liralık bir borçla yeni yönetime devredeceklerini söyledi.

Belediye Başkanı Murat Özaltun, Konya merkez ve Beyşehir ilçe merkezinde görev yapan basın mensuplarıyla biraraya geldi.


Başkan Özaltun, yaptığı konuşmada, AK Parti belediyelerinin çıtayı hep yüksekte tuttuğunu belirterek, 5 yıllık görev dönemi boyunca ilçeye kazandırılan Beyşehir Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi ile devlet yatırımlarını ve hizmetleri anlattı.

Türkiye genelinde yapılan değerlendirme neticesinde 900 belediye arasında en fazla hizmet yapan belediyeler içerisinde Beyşehir Belediyesi’nin 30’uncu sırada yer aldığını ifade eden Özaltun, bundan duyduğu memnuniyeti dile getirerek bu başarının bir ekip başarısı olduğunu kaydetti.

Yaptıkları hizmetler neticesinde vatandaşlar tarafından güzel geriye dönüşler aldıklarını vurgulayan Özaltun, “Vatandaşlarımıza hizmet edebilirseniz güzel geri dönüşler almanız mümkün olabiliyor. Biz bu zor görevin üstesinden gelebildiğimizi düşünüyoruz. 5 yıllık süreçte, 1 milyon 350 bin metrekarelik gibi rekor ölçüde bir kilitli taş döşemesini ilçemizdeki tüm yollarda gerçekleştirmişiz. Ardından bir o kadar da sıcak asfalt kaplaması ve sathi kaplamalarla çalışmalarımızı tamamladık. Biz halkımıza bunun sözünü vermiştik ve Allah’ın izniyle bunu başardık. Muhtarlarımızla ve toplumun her kesimiyle birlikte istişare halinde olarak ihtiyaçlar neredeyse biz orada olarak halkımıza hizmet vermeye çalıştık ve verdiğimiz her sözü de yerine getirdik” dedi.

Merkez ilçe 18, Beldelerden intikal eden diğer borçlarla birlikte 25 milyon liralık bir borçla devraldıkları, Beyşehir Belediyesi’ni yine 25 milyon liralık bir borçla yeni dönemde yeni seçilecek yönetime devredeceklerini de vurgulayan Özaltun, şunları kaydetti: “7 milyon liralık kültür merkezi, 3 milyon liralık özel bir çocuk alanı, 67 mahalle, bunun 18’i beldeden, 37’si de köyden mahalleye dönüşen yerleşim merkezleri. Bunların hepsine çocuk oyun alanları kazandırdık. Bunun yanında çok amaçlı spor sahaları, asfalt, taş kaplama ve daha birçok hizmet derken yine aynı borçla belediyemizi teslim ediyoruz. Geçmiş belediyeden aldığımız en az 2 katı arsa stokumuz oluştu. Yine belediyemizin arsasının kat karşılığı olarak 59 daire, bin 200 metre kare dükkânımız oluştu. Hastanemizin karşısında hasta konuk evi inşaatı ve ticari alanlar oluştu. Belediyemize ait 10 bin metre kare arsa stoku oluştu. Yani şu bir gerçek ki biz belediyemizi sıfır borçla alsaydık yine sıfır borçla devrediyor olacaktık. Bir miktar borcumuzu keşke sıfırlayabilseydik ama yapmış olduğumuz dairelerin satışını gerçekleştiremedik. Türkiye’nin içerisinden geçtiği durum, daire satışlarının zorluğu, bu daireleri satmamıza engel oldu ve borcumuzu kapatamadık. İnşallah ülkemiz 2019-2020 yıllarında düzlüğe ulaştığı anda seçilen arkadaşımız gereğini yapacaktır.”

Yazılı ve görsel basının önemine vurgu yapan Başkan Özaltun, bundan sonraki süreçte de basın mensuplarının Beyşehir’e bugüne kadar olduğu şekliyle verdiği desteği sürdürmesini istedi. Başkan Özaltun, basın mensuplarına günün anısına tarihi Eşrefoğlu Camisi’nin minyatür çalışmasını ve Beyşehir Belediyesi yayınlarından hediye etti.

Basın mensupları Beyşehir’de tekne ile göl turuna katılırken, tarihi Eşrefoğlu Camisi’ni ve Eflatunpınar Hitit Kutsal Anıtını ziyaret etti.

Basın mensupları düzenlenen etkinlikte göl üzerinde paramotorla uçuş da gerçekleştirdi.

 

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Özaltun:, 25, Milyonla, Devraldık,, 25, Milyonla, Devrediyoruz,
Yorumlar
Haber Yazılımı