Haber Detayı
08 Ağustos 2018 - Çarşamba 10:55 Bu haber 7520 kez okundu
 
Özaltun: “Festivali, Belediye Bütçesine Dokunmadan Gerçekleştirdik”
BEYŞEHİR - Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, bu yıl 11’incisini düzenledikleri 10 gün süreli Uluslararası Göl Festivali’ni Belediye bütçesine dokunmadan gerçekleştirdiklerini söyledi.
Güncel Haberi
Özaltun: “Festivali, Belediye Bütçesine Dokunmadan Gerçekleştirdik”

BEYŞEHİR -Özaltun, Beyşehir Belediyesi Meclisi’nin Ağustos ayı olağan toplantısında meclis üyelerine hitaben yaptığı konuşmada, geride kalan Göl Festivali’ne değindi.

       Festivalin Beyşehir’in tanıtımının yanısıra ilçe ekonomisine de önemli katkılar sunduğunu vurgulayan Özaltun, “Beyşehir’de öyle bir festival yaptık ki, Türkiye’de birçok il ve birçok ilçenin yapamayacağı festivali gerçekleştirdik. Festival kapsamında onbinlerce insanı Beyşehir ilçemizde ağırladık, misafir ettik. Özellikle, festivalin son gününde Türk Yıldızları Gösterisi esnasında adeta ilçemize insan seli aktı. Festivalimizin yapıldığı Vuslat Parkı hınca hınç doldu” dedi.

Beyşehir Belediyesi’nin bütçesine dokunmadan bu festival ve etkinlikleri gerçekleştirdiklerini anlatan Özaltun, 10 gün boyunca devam eden programları izlemek ve takip edebilmek için Beyşehir’in yanısıra, yurdun her köşesinden ve hatta yurt dışından da ilçeye gelen çok sayıda yerli ve yabancı misafiri ilçede ağırladıklarını söyledi. Özaltun, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Allah’a şükürler olsun ki kazasız olaysız 11. Uluslararası Festivalimizi gerçekleştirdik ve geride bıraktık. Şunu bir daha gördük aslında Beyşehir’imize ne yapılsa azdır. Dolayısıyla şu an Beyşehir’de öyle bir festival yaptık ki Türkiye de birçok ilin birçok ilçenin yapamayacağı festivali gerçekleştirdik. Bu festival kapsamında özellikle canlı yayından programlarımızı hemşerilerimiz izlerken İzmir’den, İstanbul’dan, Almanya’dan, yurtiçi ve yurtdışından gerek telefon açarak, gerek sosyal paylaşım sitelerinden paylaşarak bizlere destek verdiler. Şunu söylüyorlardı; ‘Bu bizim için gurur kaynağı başkanım; biz sizlerden razıyız, Allah’ım sizlerden razı olsun. Beyşehir’i tanıtıyor ve değer katıyorsunuz’ Benim ifadem şu; ‘birim müdürü, belediye çalışanları ile ben değil biz mantığı ile yola çıkarız.  Ortada bir başarı var ise doğal güzellikleri tanıtma varsa bu ekip ruhunun getirmiş olduğu başarıdır.  Zira biz bu festivali yaparken bütün siyasi partilerimize davetiye gönderdik. Festivalimizde bize destek veren, aramızda olan tepeden tırnağa siyasi düşüncesi ne olursa olsun, ister Beyşehirli olsun ister olmasın. Beyşehir’imize değer katan bütün herkesten Allah razı olsun. Festivalin şu ayrıcalıkları vardı; Milli Parklar tarafından bir haber yapıldı geçtiğimiz günlerde. Beyşehir’imizi bu yıl 500 bin vatandaşımızın ziyaret ettiği belirtiliyordu. Festivalimiz kapsamında da bu kadar çok insan selini ilçemizde ağırlamak da gurur verici oldu. İnşallah bir inci olan Beyşehir’imizi birlik ve beraberlik çerçevesinde yine parlatmaya devam edeceğiz” dedi.       

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Özaltun:, “Festivali,, Belediye, Bütçesine, Dokunmadan, Gerçekleştirdik”,
Yorumlar
Haber Yazılımı