Haber Detayı
20 Eylül 2020 - Pazar 17:37 Bu haber 7895 kez okundu
 
Özdemir; Beyşehir'de Kovid-19 hastalığını değerlendirdi
BEYŞEHİR - Beyşehir İlçe Kaymakamı Yusuf Özdemir, Konya’nın yüksek vaka sayılı ilçelerinden Beyşehir’de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) hastalığındaki son durumu, “İlçemizdeki durum çok kötü olmamakla beraber, çok da iyi değil.” sözleriyle değerlendirdi.
Sağlık Haberi
Özdemir; Beyşehir'de Kovid-19 hastalığını değerlendirdi

BEYŞEHİR - Beyşehir İlçe Kaymakamı Yusuf Özdemir, Konya’nın yüksek vaka sayılı ilçelerinden Beyşehir’de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) hastalığındaki son durumu, “İlçemizdeki durum çok kötü olmamakla beraber, çok da iyi değil” sözleriyle değerlendirdi.

Kaymakam Yusuf Özdemir, koronavirüs hastalığı dolayısıyla Beyşehir’de yürütülen denetimlerin yanısıra, süreçte salgınla ilgili yürütülen çalışmalar hakkında gazetecilere bilgiler verdi. Özdemir, Beyşehir’deki genel tablo hakkında da yöneltilen sorularımız üzerine ilk kez çarpıcı ayrıntılara yer verdi.

Beyşehir’de Kovid-19 tanısı konulan hasta ve temaslı sayısına ilişkin olarak önceki dönemlere göre gözle görülür bir artışın sözkonusu olduğunu da vurgulayan ve bunun önüne geçme konusunda ilçe olarak ilgili tüm kurumlarla birlikte topyekün bir mücadele içerisinde olduklarını da dile getiren Özdemir, bunlardan bir tanesinin de yürütülen filyasyon faaliyetleri olduğuna dikkati çekti.

İlçe Sağlık Müdürlüğü’nün yoğun çalışması ve özellikle halk sağlığı uzmanının ilçeye gelişiyle birlikte yürütülen filyasyon çalışmalarının daha verimli ve etkin bir hale geldiğini vurgulayan Özdemir, şu bilgileri verdi: “Çok etkin bir filyasyon çalışması var ilçemizde. Dolayısıyla hastayı yakalamada çok zorluk çekmiyoruz artık. Teknik bir ekibimiz var. İki ekip var. Biri gece, biri gündüz olarak iki ekip oluşturduk. Filyasyona alınan şahısların gündüz evde izalosyonlarını denetlemek üzere mahalli denetim ekiplerimiz var. Muhtarlarımız da bu işlerde taşın altına elini koymuş durumdalar. Şu anda ilçemizde herhangi bir sorun olmamakla beraber, hastanemizdeki mevcut durum da çevrilebilir durumdadır. Yani, sistemimizin çöküşüne sebep olacak bir çoğunluk yok ama, rakam nüfusa göre de düşük değil. Hastanemizin yatak kapasitesini kapatacak kadar bir hasta sayısı yok. Esas yatması gerekirken yatacak yer bulamayacak bir durum sözkonusu değil. Tabi işin kritik noktası burada başlıyor. Şu an döndürülebilir, çevrilebilir bir durumu var hastanemizin. Dolayısıyla rakamlar eskisine göre biraz artmış olmakla beraber hastanedeki yatak sayısıyla bağlı olarak bu dönüşüm sağlandığı sürece sağlık alanında bu durum bir sıkıntı oluşturmayacak görünüyor.”

DENETİMLER SÜRÜYOR, ARTIK DÜĞÜNLER DE TAKİP ALTINDA…

Beyşehir’de koronavirüs salgını dolayısıyla yürütülen denetim çalışmaları hakkında da bilgiler veren Kaymakam Özdemir, İçişleri Bakanlığı genelgeleri doğrultusunda denetimlerin ilçe genelinde hız kazandığını belirtti.

Getirilen kısıtlama ve yasakların ardından Beyşehir’de düğünlerin de denetlenmeye başlandığını vurgulayan Özdemir, hafta sonları kolluk kuvvetlerin bu yönde gerçekleştirilen tüm faaliyetleri takip altına aldığını söyledi.

Salı ve Perşembe günleri ise ilçe genelinde her türlü işyeri ve halkın yoğun olarak bulunduğu yaşam alanlarının ülke genelinde olduğu gibi eş zamanlı olarak denetlendiğini, bu denetimlere ilçe yöneticileri ve kurum amirlerinin de katıldığını vurgulayan Özdemir, bu denetimlerin genellikle vatandaşları maske, fiziki mesafe ve hijyen kurallarına yönelik uyarıcı, teşvik edici olarak yürütüldüğünü belirtti.

DENETİMLER SİSTEME İŞLENİYOR…

İlçede yürütülen denetim faaliyetlerini artık kurulan yeni sistem aracılığıyla bilgisayarlara yüklenen bir program yardımıyla görebildiklerini de anlatan Özdemir, “Bir önceki denetimi hemen laptoptan artık görebiliyoruz. Belediye Başkanımızın katkı ve destekleriyle bu sistemde kullanmak üzere 10 tablet bilgisayar aldık. Bu tablet bilgisayarları 6 grupta oluşturduğumuz denetim ekiplerinin her birine veriyoruz. Gittikleri yerlerde, yerinde yaptıkları denetimi ve sonuçlarını buradan görebiliyoruz. Tabi burada daha çok uyarıcı, bilgilendirici, rehberlik düzeyinde yaptığımız denetimler sözkonusu.

Bunun dışında maske denetimine özel bir ekip de oluşturduk. Günlük denetimlerine devam ediyorlar. Onlar da öncelikle uyarıcı oluyor, daha sonrasında ise cezai işlem yönünde uygulamalar yürütüyor. Tabi biz vatandaşımıza ceza vermek amacında değiliz bu denetimleri yürütürken. İlk önce maskenin kullanımını sağlama noktasında uyarıcı, rehberlik hizmetlerini yürütmek istiyoruz. Ama bütün uyarılarımıza rağmen kurallara uymayan kişiler hakkında ise istemeye istemeye cezai işlem yaptığımız da oluyor.

Ayrıca, bu faaliyetlerimizi oluşturulan pandemi stratejik planları doğrultusunda da toplu çalışılan yerlerde, organize sanayi bölgesi ve büyük yatırımlı işyerlerinde de çalışmalar yürütüyoruz. Buralarda da yine bilgilendirme, değerlendirme ve eğitim faaliyetleri yapmaya devam edeceğiz. Genel anlamda, ilçemizde alkollü mekanların da denetimi istendi. İlçemizde bulunan bir alkollü mekanda da bu denetimleri gerçekleştirdik. İlçemizde neredeyse haftanın bir günü genel bir denetim yapılıyor mutlaka. İşte bizler de katılıyoruz, önceki gün de katıldık. Arkadaşlarla birlikte maske kuralı, dezenfeksiyon ve mesafenin önemini vurguluyoruz.”

 

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Özdemir;, Beyşehir'de, Kovid-19, hastalığını, değerlendirdi,
Yorumlar
Haber Yazılımı