Haber Detayı
21 Aralık 2021 - Salı 12:53 Bu haber 10086 kez okundu
 
Öztürk: "Allah Rızası İçin Hiçbir Zaman Döviz Almayın"
BEYŞEHİR - Selçuk Üniversitesi (SÜ) Beyşehir Ali Akkanat İşletme Fakültesi İşletme Üretme Yönetimi ve Pazarlama Bölümü Öğretim Üyesi Doç.Dr.Aziz Öztürk, birikimi olanlara sadece şimdi değil, hiçbir zaman döviz almaması tavsiyesinde bulundu.
Ekonomi Haberi
Öztürk:

BEYŞEHİR - Selçuk Üniversitesi (SÜ) Beyşehir Ali Akkanat İşletme Fakültesi İşletme Üretme Yönetimi ve Pazarlama Bölümü Öğretim Üyesi Doç.Dr.Aziz Öztürk, birikimi olanlara sadece şimdi değil, hiçbir zaman döviz almaması tavsiyesinde bulundu.

Öztürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarının ardından piyasalarda sert düşüş yaşayan döviz kurunun ardından kendisine yöneltilen "döviz mi alalım, altın mı alalım?" sorularına sosyal medya hesabından cevap vererek, "Allah rızası için sadece şimdi değil hiçbir zaman döviz almayın" tavsiyesinde bulundu.

Öztürk,döviz alım satımının dış ticaretle uğraşanların işi olduğuna vurgu yaparak, 'illaki döviz çıkacak diye düşünüyorsanız, dolar değil altın alın" diyen Doç.Dr.Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sevgili dostlar; özelden yazarak 'döviz mi altın mı alalım hocam' diye soranlar oluyor.

Allah rızası için sadece şimdi değil hiçbir zaman döviz almayın. Döviz alım satımı dış ticaretle uğraşanların işidir.

“İllaki döviz çıkacak diye düşünüyorsanız !” Dolar değil ALTIN alın. Çünkü altının fiyatını dolar belirler.

İşin özeti; dolar alırsanız doları yükselterek ülke ekonomimize zarar verirsiniz. Altın alırsanız sizin dışınızda dolar yükseldiği için kazanırsınız.

(Ama cumhurbaşkanımızın açıkladığı yeni yatırım aracı şu anda bence en iyisi. Dolar çıkmazsa faizden kazanıyorsunuz, dolar çıkarsa da aradaki farkı devletten alıyorsunuz. Hem ülkemize ve devletimize zarar vermiyorsunuz hem de ya döviz çıkarsa endişesi taşımıyorsunuz.)

Benim neye yatırım yaptığımı soranlara ise cevabım; hayatımda hiç faize yatırım yapmadım, yapmam. Hiç dövize yatırım yapmadım, yapmam! Geriye ne kalıyor diyenlere.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Öztürk:, "Allah, Rızası, İçin, Hiçbir, Zaman, Döviz, Almayın",
Yorumlar
Haber Yazılımı