Haber Detayı
02 Mart 2021 - Salı 12:30 Bu haber 8728 kez okundu
 
Saadet Partisi’nde Uzun, güven tazeledi
BEYŞEHİR - Saadet Partisi Beyşehir İlçe Başkanlığı 7. Olağan Kongresinde Mustafa Uzun yeniden seçilerek güven tazeledi.
Siyaset Haberi
Saadet Partisi’nde Uzun, güven tazeledi

BEYŞEHİR - Saadet Partisi Beyşehir İlçe Başkanlığı 7. Olağan Kongresinde Mustafa Uzun yeniden seçilerek güven tazeledi.

İlçe teşkilatında gerçekleştirilen kongreye Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, İl Başkan Yardımcıları Mehmet Küçükgünay ve İsmail Hakkı Bacak ve İlçe Delegeleri katıldı.

Kongrenin siyasi konuşmalar bölümünde konuşan ve sözlerine birkaç gün önce vefat yıldönümü olan Milli Görüş Lideri 54. Hükümetin Başbakanı Merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocayı anarak başlayan İl Başkanı Hüseyin Saydam; “Önceki kongremizden bugüne kadar vazife yapan önceki yönetimimize teşekkür ediyorum. Merhum liderimiz, Hocamız, Milli Görüş davasının kurucusu ve bugüne kadar bizim de bu davaya hizmet etmemizi sağlayan 54. Hükümetin Başbakanı merhum Necmettin Erbakan Hocamız 27 Şubat tarihinde vefat etti. Kendisini rahmet ve minnetle anıyoruz. Mekânı cennet olsun, Allah rahmet eylesin” dedi.

ÜLKEMİZİ AYAĞA KALDIRACAĞIMIZDAN EMİNİZ!

Saydam konuşmasının devamında ise; “Erbakan hocamızı her yönüyle bir daha anlamak durumundayız. Kuru kuru bir anmadan öte Erbakan hocamız; ‘Malıyla ve canıyla cihad eden birisi olarak anılmak istiyorum.’ demişti.  Bugün bir kez daha görüldü ki; Erbakan Hocamız hayatıyla, yaşantısıyla ve ortaya koyduğu değerlerle bütün görüşler, bütün fikirler herkes tarafından da bu şekliyle kabul gördüğünü müşahede etmekteyiz. Tabii bizim için daha önemli olan Allah'a şükür biz onun şu anda fikirlerini, düşüncelerini ve yapmak istediklerini hedeflerine ulaştırmaya çalışan bir siyasi partiyiz ve burada onun için bulunuyoruz. Erbakan Hocamız gayretiyle, ilmiyle ve nezaketiyle bize öğrettikleriyle, yani siyaseten bile bakıldığı zaman, herkesin hocası olabilecek, bu siyasetin nasıl yapılacağını hangi kıstaslar üzerinde, hangi çerçeveler içerisinde yapılacağını hepimize öğretmiş oldu.

Geçtiğimiz gün Ankara'da bir anma toplantısı düzenlendi ve bu anma toplantısında da gördük ki gerçekten Erbakan hocamız bütün hayatı boyunca çizgisiyle örnek bir şahsiyet, örnek bir insan olarak ömrünü tamamlamış ve gitmiş. Bugün belki de sizlere çok defa söyleniyor, ‘Erbakan Hoca olsaydı.’ diye.  Tabi Erbakan Hoca da her insan gibi bir faniydi. O ömrü boyunca mücadele etti, çalıştı, çabaladı, didindi ve neticede vefat etti. ‘Erbakan Hoca sağ olsaydı…’ diyenlere şunu söylüyoruz, Erbakan Hoca vefat etti ancak fikirlerini, düşüncelerini, hedeflerini de onunla beraber mezara gömmedik, Hocamızın fikirlerini, düşüncelerini, ideallerini Saadet Partisi tarafından yaşatmaya ve gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Yine onun idealleri doğrultusunda faizsiz bir ekonomi, insanların ezilmediği, sömürülmediği, istihdama, üretime, ağır sanayiye yönelik çalışmalarımızı biz yine her fırsatta dile getiriyoruz. İmkân verilirse de en kısa sürede bunlarla ülkemizi memleketimizi ayağa kaldıracağımıza da biz eminiz.” şeklinde konuştu.

ERBAKAN HOCA, FAİZCİ ve RANTİYECİLERİN TEKERİNE ÇOMAK SOKTU!

Saydam, 28 Şubat Postmodern Darbesiyle ilgili ise şunları söyledi; “Bir de Hocamızın vefat yıldönümü olan 27 Şubat'tan hemen sonra 28 Şubat boyutu var. Darbeler bu manada zorla, yani vatandaşın oy verdiği, arkasından gittiği partileri, siyasi partileri alaşağı edip kendi düzenine oluşturmakla alakalı yapılmış, bu milletin kendisine kastedilmiş bir durum.

28 Şubat neden olmuş sebeplerine baktığımız zaman, Erbakan hocamızın havuz sistemini kurarak faizciye, rantiyeciye bu milletin kaynaklarının aktarılması engellenerek 35 milyar dolar gibi kaynak bulunmuş ve havuz sistemi kurulmuştu. Erbakan Hocamız gelir gelmez bir kişinin, bir yetimin, bir öksüzün hakkını rantiyecilere yedirtmeme manasında sonuna kadar direndi. Diğer taraftan D-8’lerin kurulmasıyla Erbakan hocamızın, İslam ülkelerine yönelik yaptığı birtakım seyahatler ve yaptığı anlaşmalar yapılmıştı. Tabii ki şu andaki küresel emperyalizmin temsilcisi olan Amerika, İsrail gibi ülkeleri rahatsız etti ve sonrasında hepimiz o dönemde yaşananları biliyoruz.

Birtakım enstitüler vasıtasıyla raporlar oluşturdu. Amerikan büyükelçisinin Amerika'ya yazdığı raporları neticesinde buradaki işbirlikçileriyle beraber 28 Şubat’ı gerçekleştirmiş oldular. Bugüne baktığımız zaman 28 Şubat bin yıl sürdü mü konusunda biz bu işin hamasetine değil de Saadet Partisi olarak sonuçlarına bakıyoruz. Faizci hala besleniyor mu, besleniyor. Bu sene 189 milyar faiz ödeyeceğiz bundan önceki sene yaklaşık 120 milyar dolar faiz ödedik. Ondan önceki sene 70-80 milyar, daha önceki seneler 60 milyar, 40 milyar. Yaklaşık 20 senedir, her sene bu milletin kaynakları faizcilere aktarılıyor. Onun için şu anda başörtüsü problem olmuyor, onun için şu anda İmam Hatip okulları problem olmuyor. Yoksa o adamlar değişti mi? Zerre kadar değişikliklerini zannetmiyorum. Ama diyorlar ki, bizim hakkımızı ödeyin, bizim dünya üzerindeki emellerimizi engellemeye çalışmayın, bizim tekerimize çomak sokmayın, biz sizin ne giyiminize kuşamınıza ne de sizin okulunuza veya başka şeylere karışırız diyor. Yaşanan hadiseler, işin sonuçları açısından baktığımız zaman düzen değişmemiş ve aynı şeyler devam ediyor. Sadece bize birtakım özgürlükler verilmiş ama diğer taraftan biz yine soyulmaya, yine bu memleketin hazinesi boşaltılmaya, yine bizim insanımız vergi, zam, kur altında ezilmeye devam ediyor. Onun için bizim iktidarda olmamız önemli.”

KORKU DÜZENİ OLUŞTURULDU!

Saydam, konuşmasının son bölümünde ise; “Diğer taraftan baktığımız zaman şu andaki ülke üzerindeki birçok hadiseyi her gün okuyoruz. Hukuksuzluklar, adaletsizlikler, bunların sonuç alınamayışı, insanların kendi hukuk problemleri açısından netice alamayışı, ne değişmiş? İfade özgürlüğü, düşünce özgürlüğü ile alakalı insanların istediklerini konuşamamaları, fikirlerini, düşüncelerini söyleyememelerine hiçbir değişiklik olmamış. Beyşehir'in köylerine mahallelerine gidiyoruz insanlar rahatlıkla her istediklerini size söyleyemiyorlar. Niye bir korku düzeni oluşturulmuş ve bunun neticesinde hiç kimse fikrini doğru düzgün ifade edemiyor. Bugün ekonomik sıkıntı hat safhada ama çocuğu ile alakalı bir sıkıntı doğacağı veya sosyal yardımlarının kesilebileceğinden dolayı insanlar kendi fikrini düşüncesini söyleyemiyorlar” dedi.

Koronavirüs tedbirlerinin azami olarak uygulanan kongre de mevcut başkan Mustafa Uzun delegelerinin tamamının oyunu alarak güven tazeledi. 

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Saadet, Partisi’nde, Uzun,, güven, tazeledi,
Yorumlar
Haber Yazılımı