Haber Detayı
07 Temmuz 2017 - Cuma 16:37 Bu haber 21470 kez okundu
 
Şehit Türkan Tekin Kız Anadolu İmam Hatip, Fen ve Sosyal Bilimler Lisesi
BEYŞEHİR - Şehit Türkan Tekin Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler Program Uygulayan Okula oldu.
Eğitim-Kültür Haberi
Şehit Türkan Tekin Kız Anadolu İmam Hatip, Fen ve Sosyal Bilimler Lisesi

BEYŞEHİR - Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2016-2017 Eğitim Öğretim yılında ilk kez uyguladığı İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Programı Okulları uygulamasında Şehit Türkan Tekin Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler alanında program uygulayan okula dönüştürüldü.

2016-2017 eğitim-öğretim yılından itibaren "Fen ve Sosyal Bilimler Projesi" uygulamaya hazırlanan proje imam hatip liselerinde, imam hatiplerde okutulan mesleki derslerin yanı sıra fen ve sosyal bilimler lisesi müfredatı uygulanacak.

        Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa KONUK, “Şehit Türkan Tekin Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinin Fen ve Sosyal Bilimler Lisesi programını uygulayacak okula dönüştürüldü. İlçemize hayırlı olmasını diliyorum.  Milli Eğitim Bakanlığımızca 2016-2017 eğitim öğretim yılında Türkiye'nin farklı illerindeki Anadolu imam hatip liseleri, Fen ve Sosyal Bilimler programını uygulayacak okullar kapsamına alındığını belirtti.

       Konuk; ‘Bu okullarımızda hem fen ağırlıklı, hem de sosyal bilimler ağırlıklı sınıflar olacak. Bu imam Hatip Liselerimizde okuyan öğrencilerimiz fen bilimleri, sosyal bilimleri, istedikleri alanda hem de ilmi ve dini bilimleri bir arada öğrenecek. İmam hatipler artık yeni bir versiyonla kalite yönünden kendilerini geliştirecek. İmam hatip liseleri artık fen liseleri ile yarışacak duruma gelecek. Özellikle manevi ve değerler eğitimi yönüyle de öğrencileri donanımlı bir şekilde yetişecek. Mezun olduklarında bu öğrenciler imam hatipli olarak birçok hukuk fakültesi, siyasal bilimler fakültesi, mühendislik fakültesi, tıp fakültesi potansiyeli olan öğrenciler yetişecek’ dedi.

       Fen ve Sosyal Bilimler programını uygulayan okula devam eden öğrencilerin, insanlığa ve topluma katma değer üretebilen, okuyan, düşünen, tartışabilen, sosyal ilişkileri gelişmiş, kişi, grup ya da topluluklar arası yaşanan problemlere çözümler üretebilen, kendisine ve değerlerine güvenen, liderlik becerisine ve evrensel değerlere sahip bireylerin yetişmesine vesile olacağını kaydeden Konuk;  “Bu okulumuz, aynı zamanda çevre ilçelerimize de hitap ederek buralardan da TEOG puanı ile öğrenci alacak. Fen ve Sosyal Bilimler Lisesi programını uygulayacak bu okulun ilçemize kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür eder, Beyşehir’imize hayırlı olmasını dilerim” dedi.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Şehit, Türkan, Tekin, Kız, Anadolu, İmam, Hatip,, Fen, ve, Sosyal, Bilimler, Lisesi,
Yorumlar
Haber Yazılımı