Haber Detayı
11 Temmuz 2014 - Cuma 12:50 Bu haber 4528 kez okundu
 
Şehit aileleri ve gaziler iftarda buluştu
BEYŞEHİR-Beyşehir, Hüyük ve Derebucak ilçelerinde yaşayan şehit aileleri ve gaziler iftar yemeğinde bir araya geldi.
Güncel Haberi
Şehit aileleri ve gaziler iftarda buluştu

       BEYŞEHİR-Beyşehir İlçe Jandarma Komutanlığı bahçesinde verilen iftar yemeğine Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Garnizon ve İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Mustafa Özdemir, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Beyşehir Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Yurt, İlçe Emniyet Müdür Vekili Sefa Mercan, SÜ Beyşehir Ali Akkanat Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Aziz Öztürk, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği ile Türkiye Muharip Gaziler Derneği Beyşehir Temsilcisi Mehmet Gümüşkan, kurum amirleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri, şehit aileleri ve gaziler ile jandarma personeli katıldı.
        Ramazan ayının birlik beraberlik ayı olduğunu ifa eden Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun "Ramazan paylaşma ayıdır, çünkü rızk paylaştıkça çoğalır, sıkıntılar ve dertlerimiz paylaştıkça azalır, mutluluğumuz, birlikteliğimiz paylaştıkça çoğalır. Biz de bu duygularla şehit ve gazi yakınlarımızla birlikte iftar etmenin onur ve gururu içerisindeyiz" dedi

BEYŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN ÇOCUKLARA TABLET

          İftar yemeğine katılan şehit aileleri ve gazilerin çocuklarına birer Kur'an-ı Kerim öğreten ve bünyesinde surelerin yer aldığı birer tablet hediye edildi. Hediyelerini alan çocuklar Beyşehir Belediyesi tarafından organize edilen Ramazan etkinlikleri sunulduğu mobil sahne üzerinde Hacivat Karagöz, balon şov gibi gösterileri ilgiyle izledi. Organizasyondan duydukları memnuniyeti ifade eden Şehit yakınları ve gaziler, Beyşehir Garnizon ve İlçe Jandarma Komutanlığı ile Beyşehir Belediyesi'ne teşekkür ettiler.
        Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, "Bu ülkede rahat ve huzur içerisinde yaşayabiliyor, geleceğe güvenle bakabiliyorsak, elbette ki bunun bir bedeli olmuştur. İşte bu bedeli ödeyen ve en derin şekilde yaşayan şehit yakınları ve gazilerimiz bizlerin arasındadır. Bundan dolayı duyduğum mutluluğu belirtmek isterim" dedi.

ŞEHİT NURLANMIŞ, GAZİ ONURLANMIŞ ASKERDİR

         Beyşehir Garnizon ve İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Mustafa Özdemir ise, "Bizim için vatan savunmasında şehit ve gazi olmak kadar güzel bir kavram olamaz. Şehit nurlanmış, gazi onurlanmış askerdir. Şehit ailelerimiz ve gazilerimizin bu mütevazi iftar sofrasında birlikte olarak bizleri onurlandırmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Sizler bizlere emanetsiniz, bizlerin onurusunuz. Sizlere sahip çıkmak ve saygılı olmak milletimizin tarihine ve mazisine bağlılığın da bir ifadesidir" şeklinde konuştu.
        Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği ile Türkiye Muharip Gaziler Derneği Beyşehir Temsilcisi Mehmet Gümüşkan da, "Şehit aileleri ve gazilere bu günü yaşatan Beyşehir Garnizon ve İlçe Jandarma Komutanlığımıza çok teşekkür ediyoruz. Burada bulunmaktan bizler mutluyuz, arkadaşlarımız da inşallah mutlu olmuşlardır" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Editör:
Etiketler: BEYŞEHİRBeyşehir, Hüyük, Derebucak, ilçelerinde, yaşayan, şehit, aileleri, gazil
Yorumlar
Haber Yazılımı