Haber Detayı
19 Kasım 2022 - Cumartesi 12:56 Bu haber 19977 kez okundu
 
Şenyurt, Beyşehir’de ki O Projelerin Akıbeti Ne Oldu?
BEYŞEHİR - CHP Beyşehir İlçe Başkanı Rıdvan Şenyurt, Demirkapı Tüneli ve Beyşehir Gölü temizliği ile ilgili yürütülen çalışmaların akıbetini sordu
Siyaset Haberi
Şenyurt, Beyşehir’de ki O Projelerin Akıbeti Ne Oldu?

BEYŞEHİR - CHP Beyşehir İlçe Başkanı Rıdvan Şenyurt, Demirkapı Tüneli ve Beyşehir Gölü temizliği ile ilgili yürütülen çalışmaların akıbetini sordu

“Demirkapı Tüneli ve göl temizliği projesi ne durumdadır? Cennet vatan olarak nitelendirdiğimiz şehrimize hizmet noktasında gereken hassasiyet gösteriliyor mu?” şeklinde sorular yönelten CHP Beyşehir İlçe Başkanı Şenyurt, verilen vaatlerin takipçisi olacaklarının altını çizdi.

Şenyurt konuya dair yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Beyşehir AKP'ye 2002'de yüzde 45,1/ 2007'de yüzde 56,2/ 2011'de 66,1/ 2015 Kasım'da yüzde 71,3 ve Cumhur İttifakı olarak girdiği 2018 seçimlerinde de yüzde 73,4 oranında oy vererek çok ciddi oranda bir teveccüh göstermiştir. Bu oranlar belki de ülke genelinde AKP verilen oy oranları arasında ilk sıralardadır. Elbette demokrasiye inanan bir parti olarak bu teveccühü sorgulama hakkımız yok fakat CHP Beyşehir olarak İlçemiz için verilen vaadlerin akıbetini sorguluyacağız ve sorgulamaya da devam edeceğiz.

Bu bağlamda 2013 yılında yılında Gembos Yolu projesi kapsamında yapımına başlanan Demirkapı Tüneli 2016 yılında bitirilecekti. Bitirilemediği gibi halkın doğru olarak da bilgilendirilmediğini düşünüyoruz. Aradan yıllar geçti ve geçtiğimiz yıl bitirme tarihi revize edilerek 2022 sonunda teslim olacağı söylendi.

Soruyoruz: 2022 yılının bitimine sayılı günler kala bu projeyi bitirip açılışını yapacak mısınız? Yoksa halka sabır tavsiye ederek bitirme yılını daha da öteliyecek misiniz?

Diğer bir husus da üzerinde dikkatle durduğumuz 'göz bebeğimiz' olan Gölümüzün temizliğidir.

Bizzat AKP Konya Milletvekili Sn.Gülay Samancı tarafından duyurulan, Çevre Bakanlığı tarafından 2020 bütçesinden 15 milyon TL'nin ayrıdığı ve aynı yılın ilk çeyreğinde başlanıp 2021'e kadar tamamlanacağı konusundaki müjdesi ne olmuştur. Proje geçerliliğini koruyor mudur? Koruyor ise neden temizlik çalışmalarına başlanmamıştır? Bu soruların cevabını beklemekteyiz.

CHP Beyşehir olarak ilçemize verilen vaadlerin yerine getirilip getirilmediğinin takipçisi olacağımızı kıymetli hemşehrilerimize saygı ile duyuruyoruz.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Şenyurt,, Beyşehir’de, ki, O, Projelerin, Akıbeti, Ne, Oldu?,
Yorumlar
Haber Yazılımı