Haber Detayı
24 Mayıs 2017 - Çarşamba 12:14 Bu haber 5414 kez okundu
 
Son Gün 31 Mayıs
BEYŞEHİR - Beyşehir Vergi Dairesi Müdürü Hacı Gönülal, vergi borcu yapılandırılmasında ikinci taksitin 31 Mayıs olduğunu, bu tarihe kadar ödeme yapmayanların yapılandırma hakkını kaybedeceğini bildirdi.
Ekonomi Haberi
Son Gün 31 Mayıs

BEYŞEHİR - Gönülal, iki kez gerçekleştirilen vergi yapılandırmanın bazı vatandaşlar tarafından yanlış anlaşıldığı için sıkıntılara sebep olabileceğini, bu yüzden geçen yapılandırma döneminde vergi borçlarını yapılandıran mükelleflerin, taksitlerini kesinlikle aksatmaması gerektiğini söyledi.

Gönülal, "Geçen yıl çıkarılan yeniden yapılandırma yasasından 6736 sayılı yasa kapsamında Vergi için yapılandırmada birinci ve ikinci taksitler, sigorta primleri yapılandırmada birinci taksit için son gün 31 Mayıs olduğunu belirtti. Bunun telafisi yok. Yeni yapılandırma kanunu ödenmeyen dönemler için yeni bir imkan sunmuyor. Bu son şans, borçlarını yapılandıran vatandaşlar mutlaka borcunu ödemeli." dedi.

Yapılandırmanın son günü olan 31 Mayıs tarihinde vergi dairelerinde aşırı yoğunluk olacağı için mükelleflerin bu tarihe kadar taksitlerini ödemeleri gerektiğini vurgulayan Gönülal, son gün yoğunluğun fazla olacağı ihtimaline karşı, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yoğunluğu azaltmak amacıyla, 31 Mayıs günü vergi dairelerinin gece 24.00'e kadar açık olacağını bildirdi. 

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Son, Gün, 31, Mayıs,
Yorumlar
Haber Yazılımı