Haber Detayı
05 Ağustos 2021 - Perşembe 16:35 Bu haber 5380 kez okundu
 
Söndürme Çalışmalarına Büyükşehir İtfaiyesi De Destek Veriyor
BEYŞEHİR - Demirkapı Tüneli civarındaki dağlık alanda devam eden yangında Konya’dan giden itfaiye ekipleri de mesai yürütüyor
Güncel Haberi
Söndürme Çalışmalarına Büyükşehir İtfaiyesi De Destek Veriyor

BEYŞEHİR - Demirkapı Tüneli civarındaki dağlık alanda devam eden yangında Konya’dan giden itfaiye ekipleri de mesai yürütüyor

Günlerdir orman yangınlarıyla boğuşan Antalya’nın Manavgat ilçesinden rüzgarın da etkisiyle Konya il sınırına doğru gelen alevler, bölgedeki ormanlık alanlar ile çevredeki yerleşim yerlerini de tehdit ediyor.

Yangın Manavgat’tan İbradı ilçesine doğru yaklaşırken bölgede yürütülen söndürme mesaisi de hem karadan hem de havadan devam ediyor. Bölgedeki yangın kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Konya-Antalya il sınırındaki Demirkapı Tüneli’ne kadar yaklaşan alevler ve yoğun dumanlar ise bölgede daha da genişleme ihtimaline karşı büyük bir endişeyle takip ediliyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na ait itfaiye ekipleri de bölgede yürütülen söndürme çalışmalarına destek veriyor.

Beyşehir Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı ekipler de gerek kuledeki görevliler gerekse devriye faaliyetleri ile bölgeyi yakından takip altında bulunduruyor. Konya il sınırına ulaşmadan yürütülebilecek önlemler ve çalışmalar sürdürülüyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Cevdet İşbitirici de zaman zaman söndürme çalışmalarını yerinde görmek üzere bölgeye gidiyor.

İşbitirici, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla bölgedeki son durumu ve ekiplerinin yürüttüğü cansiperane mesaisini fotoğraf kareleriyle gözler önüne seriyor.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Söndürme, Çalışmalarına, Büyükşehir, İtfaiyesi, De, Destek, Veriyor,
Yorumlar
Haber Yazılımı