Haber Detayı
10 Ağustos 2020 - Pazartesi 10:19 Bu haber 6951 kez okundu
 
SÜ Ali Akkanat İşletme Fakültesi Dekanlığı’nda görev değişimi
BEYŞEHİR - S.Ü. Ali Akkanat İşletme Fakültesi Dekanlığı’na Prof. Dr. Fatih Mangır atandı.
Eğitim-Kültür Haberi
SÜ Ali Akkanat İşletme Fakültesi Dekanlığı’nda görev değişimi

BEYŞEHİR - S.Ü. Ali Akkanat İşletme Fakültesi akademik ve idari personelinin katıldığı dekanlık devir teslim töreni fakülte konferans salonunda gerçekleşti.  Törende  2016 yılından günümüze kadar dekanlık görevini yürüten Prof. Dr. Ali Acar, yeni görevini kutlayarak Prof. Dr. Fatih Mangır’a çiçek takdim etti. Prof. Dr. Fatih Mangır da fakülteye verdiği hizmetlerden dolayı Prof. Dr. Ali Acar’a teşekkür ederek plaket takdim etti.

Törende, konuşmasına Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy’a teşekkür ederek başlayan Prof. Dr. Fatih Mangır, yeni görevinde fakültenin tüm akademik ve idari çalışanlarıyla bir ekip anlayışı içerisinde hakkaniyeti gözeterek daha iyi ve örnek bir fakülte olmak için çalışacağını söyledi.

Mangır, eğitim kökenli olan Akkanat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Akkanat’a, Selçuk Üniversitesi’ne yaptığı ve yapmaya devam ettiği katkılarından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Prof. Dr. Fatih Mangır kimdir?

2000 yılında ODTÜ İktisadi İdari Bilimler Fakültesi’ nden mezun olan Prof. Dr. Fatih Mangır, 2008 yılında tamamladığı doktora tezi ile Türkiye Genç İş Adamları Derneği tarafından yılın en iyi tezi ödülüne layık görülmüştür. 2014 yılında University of Baltimore’ de post doktora yapan Prof. Dr. Mangır, daha sonra Türkiye’ ye dönmüştür. 2014 yılında Uluslarası İktisat alanında Doçent unvanı alan Mangır, 2019 yılında da Profesör unvanı almıştır.

Mangır’ın 2018 yılında ortak çalışması olan eseri “Konominin yeni büyüme gücü ulusal varlık fonları ve Türkiye: Karşılaştırmalı bir analiz” ile İktisadi Araştırmalar Vakfı 8. Orhan Dikmen ödülüne layık görülmüştür. Stratejik Araştırmalar Merkez müdürü ve fakülte yönetim kurulunda görev alan Mangır, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: SÜ, Ali, Akkanat, İşletme, Fakültesi, Dekanlığı’nda, görev, değişimi,
Yorumlar
Haber Yazılımı