Haber Detayı
18 Mart 2022 - Cuma 14:41 Bu haber 3186 kez okundu
 
SÜ’de Medya Kurumu Yöneticileri, İletişim Fakültesi Öğrencileriyle Buluştu
SÜ İletişim Fakültesince düzenlenen konferansta, öğrencilere Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Anadolu Ajansı (AA) ve Basın İlan Kurumunun kurumsal yapısı ve işleyişi anlatıldı.
Eğitim-Kültür Haberi
SÜ’de Medya Kurumu Yöneticileri, İletişim Fakültesi Öğrencileriyle Buluştu

SÜ İletişim Fakültesince düzenlenen konferansta, öğrencilere Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Anadolu Ajansı (AA) ve Basın İlan Kurumunun kurumsal yapısı ve işleyişi anlatıldı.

Gazetecilik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şükrü Balcı’nın moderatörlüğünde SÜ Sultan Alparslan Kültür Merkezinde gerçekleştirilen konferansa İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Enderhan Karakoç, Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Özlem Özgür, öğretim elemanları ile öğrenciler katıldı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Konya Bölge Müdürü Tuncay Karabulut, medya mensuplarının kendilerini iyi yetiştirmeleri gereken bir alanda çalıştığını söyledi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı olarak Türkiye markasını oluşturma gayretinde olduklarını ifade eden Karabulut, “Yakın zamanda ‘Türkiye Marka Ofisi’ isminde bir ofis kurulacak. Yeni bir yapılanmayla Türkiye algısını en iyi şekilde yönetmeye yönelik bir çalışma olacak.” dedi. İnternetin etkin kullanımıyla birlikte yerel basının geniş kitlelere de ulaşabildiğini aktaran Karabulut; Devlet Enformasyon Sistemi, Anadolu’nun Sesi, CİMER, akreditasyon hizmetleri, Dijital Gösterim Merkezi ve düzenlenen etkinlikler hakkında bilgi verdi.

AA Konya Bölge Müdürü Rıfat Yerlikaya da ajansın Türkiye'nin globalleşen dünyaya açılan yüzü olduğunu dile getirdi. Dünyanın birçok önemli olayı Anadolu Ajansı’ndan takip ettiğini belirten Yerlikaya, “Anadolu Ajansı, kuruluşundan bugüne hızlı, güvenilir ve tarafsız habercilik anlayışıyla yaptığı yayınlarla dünyanın en etkin haber ajanslarından biri haline geldi. Geçmişte dünya basınını birkaç uluslararası ajans domine ediyordu. Bugün geldiğimiz noktada yaptığımız atılımlarla dünyada referans alınan en önemli ajanslardan biri haline geldik. Ürettiğimiz içerikler, dünyada 6 bin mecra tarafından kullanılıyor.” diye konuştu.

 

Basın İlan Kurumu Konya Şube Müdürü Ali Aktaş ise "Kurumumuz, resmi ilanlar ile kamu kurum kuruluşlarına ait reklamların, gazete ve dergilerde yayımlanmasına aracılık etmektedir. Gazete ve dergileri, dönemsel veya şikayete bağlı olarak mevzuat ve basın ahlak esasları kapsamında denetlemektedir." ifadelerini kullandı.

Konferans, soru-cevap bölümünün ardından konuşmacılara plaket takdimiyle sona erdi.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: SÜ’de, Medya, Kurumu, Yöneticileri,, İletişim, Fakültesi, Öğrencileriyle, Buluştu,
Yorumlar
Haber Yazılımı