Haber Detayı
16 Nisan 2018 - Pazartesi 10:39 Bu haber 9586 kez okundu
 
Türk Yıldızları ve Solo Türk’ten Muhteşem Gösteri
Türk Hava Kuvvetleri’nin göz bebeği Türk Yıldızları ve Solo Türk, Türkiye’nin havacılık temalı en büyük parkı olan Türk Yıldızları Parkı'nda nefes kesen bir gösteri düzenledi.
Bölgeden Haberi
Türk Yıldızları ve Solo Türk’ten Muhteşem Gösteri

Konya Valiliği ve Konya Büyükşehir Belediyesi’nin katkıları ile Türk Hava Kuvvetleri’ne bağlı akrobasi timleri Türk Yıldızları ve Solo Türk hava gösterisi yaptı. Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından şehre kazandırılan Türk Yıldızları Parkı’nda toplanan on binlerce Konyalının takip ettiği gösteriye 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Fidan Yüksel, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ile askeri ve mülki erkan katıldı.

Gösteri öncesi konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, artık Türk Yıldızları Parkı’nda Türk Yıldızları’nın gösterisinin bir gelenek olduğunu belirtti. Türk Yıldızları ve Solo Türk’ün Konya’nın markası olduğunu kaydeden Başkan Akyürek, “Çünkü Konya’da bunuluyorlar, burada eğitim alıyorlar, Konya’dan çıkarak dünyanın dört bir yanında şanlı bayrağımızı dalgalandırıyorlar. Kahramanlar askerlerimize yakışan da budur. Hepsine çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu. Kahraman ordumuzun tarihte birçok büyük destana imza attığını, bugün de aynı şekilde sınırlarımızdaki tehlikeye karşı, ülkemizi bölmek isteyenlere karşı mücadele vermeye devam ettiğini vurgulayan Başkan Akyürek, “Canı ve kanı pahasına vatanımızı koruyan kahraman Mehmetçiğimize şükran borçluyuz. Vatan uğruna can veren şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımızı arz ediyoruz” ifadelerini kullandı. Türk Yıldızları Parkı’nda on binlerce Konyalının Türk Yıldızları ve Solo Türk gösterisi için toplandığını kaydeden Başkan Akyürek, “Allah askerlerimizi kazadan, beladan korusun” dedi.

TÜRK YILDIZLARI VE SOLO TÜRK NEFESLERİ KESTİ

Programda Konya 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı’nda konuşlu dünyanın sayılı süpersonik akrotimlerinden olan Türk Yıldızları ile Solo Türk muhteşem bir gösteri gerçekleştirdi. Türkiye’nin havacılık temalı en büyük parkı olan Türk Yıldızları Parkı ve çevresini dolduran on binlerce kişiye unutamayacakları bir gösteri sunan Türk Yıldızları ve Solo Türk, solo ve takım olarak sergiledikleri hareketlerle adeta nefesleri kesti.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Türk, Yıldızları, ve, Solo, Türk’ten, Muhteşem, Gösteri,
Yorumlar
Haber Yazılımı