Haber Detayı
22 Temmuz 2017 - Cumartesi 09:16 Bu haber 5391 kez okundu
 
Türkiye Pentatlon Federasyonu As Başkanı Aydın oldu
Konyalı Sanayici İş Adamları Derneği Konya Şube Başkanı Hasan Hüseyin Aydın, Türkiye Pentatlon Federasyonu As Başkanı seçildi.
Spor Haberi
Türkiye Pentatlon Federasyonu As Başkanı Aydın oldu

      Bu hafta gerçekleştirilen seçimlerle As Başkanlığa seçilen Hasan Hüseyin Aydın, modern pentatlon için ihtiyaç duyulan özel bir salonun yapımı başta olmak üzere çok önemli çalışmalarda bulunacaklarını söyledi.  Ülkemizde modern pentatlon branşının desteklenmesi gerektiğini bu amaçla Spor Akademilerinden mezun gençlerin bu spor dalına kazandırılmasından yurtiçi ve yurtdışı eğitimlere kadar pek çok alanda aktif faaliyette bulunacaklarını belirten Hasan Hüseyin Aydın hedeflerini şu sözlerle ifade etti: Beş branşın birleşimiyle oluşan Pentatlon sporunun tüm dünyadaki popülerliğini Türkiye’de de kazandırmak adına yapılması gerekenleri orta ve uzun hedefler halinde gerçekleştireceğiz. Çünki gereken salon inşasından yeni sporcuların yetiştirilmesine varıncaya değin sağlam bir altyapının sağlanmasıyla bu kültür hakettiği noktaya ulaşacaktır. İşte bu nedenle Yönetim Kurulu Başkanımız Ramazan Arslantaş ve Yönetim Kurulu Üyelerimizle beraber yoğun bir çalışma sürecini başlatmış olmaktan mutluyuz’

TÜRKİYE PENTATLON FEDERASYONU 

4000 metre kros kantri koşusu, 600 metre engelli koşu, 300 metre serbest yüzme, eskrim (epe) ve tabanca atışlarından oluşan 5 (beş) ayrı spor dalını kapsayan Pentatlon, gerektirdiği disiplinle sadece spor dalı değil ordularda da kondisyonu sağlamada kullanılan temel faaliyet gruplarındandır. Stockholm’de gerçekleştirilen  1912 olimpiyatlarına dahil edilen Pentatlon’un Türkiye’de desteklenmesi ve geliştirilmesi amacıyla kurulan Türkiye Pentatlon Federasyon başkanı olarak Ramazan Arslantaş, Federasyon As Başkanı olarak da Hasan Hüseyin Aydın seçilmiştir.

 

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Türkiye, Pentatlon, Federasyonu, As, Başkanı, Aydın, oldu,
Yorumlar
Haber Yazılımı