Haber Detayı
04 Mart 2021 - Perşembe 17:41 Bu haber 8446 kez okundu
 
Üzümlü silahçılar küçük sanayi sitesi kura çekimİ yapıldı
BEYŞEHİR - Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Akış, Beyşehir'de av tüfeği üretiminin önde gelen merkezlerinden Üzümlü Mahallesi'nin her zaman üretimiyle bir domino, bir sigorta ve bir motor olarak ilçenin ve ülkenin ekonomisine çok büyük katkılar verdiğini söyledi.
Ekonomi Haberi
Üzümlü silahçılar küçük sanayi sitesi kura çekimİ yapıldı

BEYŞEHİR - Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Akış, Beyşehir'de av tüfeği üretiminin önde gelen merkezlerinden Üzümlü Mahallesi'nin her zaman üretimiyle bir domino, bir sigorta ve bir motor olarak ilçenin ve ülkenin ekonomisine çok büyük katkılar verdiğini söyledi.

Akış, Üzümlü Mahallesi'nde kurulu bulunan S.S.Üzümlü Silahçılar Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi bünyesinde 80 bin metrekarelik alanda kurulan silah sanayisine yatırım yapacak olan üyeler arasında yerlerinin belirlenmesi için yapılan kura çekilişi programına katıldı.

Burada bir konuşma yapan Akış, kooperatif ortağı olan silah sanayicilerine çekilişlerinin hayırlı olması dileğinde bulundu, "Rabbim hayırlara vesile kılsın, hayırlı üretimlere, kazançlara, istihdamlara, memleket için çok kıymetli bir gelecek vizyonuna vesile kılsın. Geç oldu ama, güç olmasın, güç olmadı, öyle diyelim" şeklinde sözlere yer verdi.

Başlangıçta yer alan zorluklara rağmen hem devletteki yasal prosedürlerin, hem de kurumların alana katkıları bakımından her zaman öncü olmaya çalıştıklarını ve bugün de gelinen noktada kur'a aşamasına gelindiğini vurgulayan Akış, "Buralar artık sizlere teslim edilecek, zaten emekler sizin, sizin alın terinizle, gayretinizle alınmış yerler buralar. İnşallah kısa sürede hepiniz üretimlerinize bir an önce başlayacak, yerlerinizi yapacak ve başlayacaksınız. Ben bunun mutluluğunu yaşıyorum açıkcası. Malum, bir söz var; 'kişi odur ki, koya bir eser, eseri olmayanın yerinde yeller eser' "diye konuştu.

Üzümlü bölgesinin her zaman üretimiyle bölge için bir domino, sigorta ve motor olduğunu vurgulayan Akış, Beyşehir'in ve ülke ekonomisine de çok büyük katkılar sağladığına dikkati çekti, "O yüzden Üzümlü bizim için kıymetli, ne kadar Üzümlü'yü başımızın üzerinde taşısak yorulmayız. Biz hepimiz bugünde burada güzel bir hizmete ilk adımı inşallah atacağız. Tabi artık, özellikle son bir yıllık üretim süreçlerine, ihracaat rakamlarına, istihdam rakamlarına baktığımızda artık üzümlü kabuğuna sığmıyor. Yer arıyoruz, işte yeni sanayi alanımız... Siz bizden önce gidiyorsunuz çoğu yerde, onun da farkındayız" diye konuştu.

Akış, konuşmasında, bölgeyi yakından ilgilendiren su yönetimiyle ilgili yaşanan sorunların aşıldığı müjdesini de verirken, şunları kaydetti: "Birtakım prosedürler kolay değil, malum bizim coğrafyamız zor bir coğrafya, Beyşehir Gölü için 'Ankara'da söylenen bir söz var; '7 kocalı hürmüz' derler. Bürokratik süreçleri çok zor bir coğrafyada yaşıyoruz. Sanayi alanıyla ilgili ilçe başkanımız Recep Elkin'in, Mustafa Balıklı kardeşimizin çok kıymetli gayretleri ve uğraşı var, zaten belediye başkanımız orada gerekli işleri yapıyor, biz de arkadan bu alanla ilgili prosedürleri aşmaya gayret ediyoruz, dün önemli bir aşama vardı, su yönetimiyle ilgili.

Onu da aştık belli şartlar dahilinde, onların uygun görmeme yazılarını iptal ettik, onların uygun görme yazılarını verecekler inşallah orada da güzel üretimler olur. Güzel ekonomimize katkılar sağlanır. Ben bu süreçte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bundan başka Beyşehir yok, biz buranın çocukları, evlatlarıyız sonuçta ufak tefek siyasi saiklerle eğer birbirimize sırtımızı dönersek hiçbir şey üretemeyiz, Allah'a şükür buna yer verilmiyor. Olanca gayretiyle dostlarımız, arkadaşlarımız abilerimiz dikkat ediyorlar, hep birlikte Beyşehir için bir damla su kim koyabilir bardağa, bunun mücadelesi veriliyor. Ben bunu görmekten çok mutluyum, Biz sizin hizmetindeyiz, hizmetkarınızız."

Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır da, konuşmasında, "Sizlerin böylesi emeğinden gurur duyuyorum. Birlikte, hep söylüyorum, Üzümlü ve Huğlumuzun kendi bünyesinde, konutları altında, küçük dükkanlardan getirdiği, ortaya çıkardığı mucizeyi hep birlikte izliyoruz. Sizlere imar düzenlemesinden tutun da alt ve üst yapısıyla hizmet etmek de bizlerin boynumuzun borcu" ifadelerini kullandı.

AK Parti İlçe Başkanı Recep Elkin ise, yaptığı konuşmasında, "Biz Üzümlü halkımızla gurur duyuyoruz. Özellikle ülkemizin bu pandemi sürecinde zor zamanlardan geçti, bildiğiniz gibi. Bu süreçte sizlerin de ülke ve bölge ekonomisine verdiğiniz desteklerden dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Üzümlü ve Huğlumuzun bu konumuyla ülkemizi daha da ilerlere taşıyacağından eminiz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından silahçılar sanayi sitesinde fabrika kurmak için yatırım yapacak olan kooperatif üyesi müteşebbislerin çekilen kura ile parsel yerleri belli oldu.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Akış, Belediye Başkanı Adil Bayındır, AK Parti İlçe Başkanı Recep Elkin ilk kur'aları çekti.

Mustafa Akış, toplantının ardından, yer çekilişi yapılan Silahçılar Küçük Sanayi Sitesi alanı ile Üzümlü Mahallesi'nde yapılması planlanan yeni cami ve külliyesi ile toplu konut alanını da gezdi.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Üzümlü, silahçılar, küçük, sanayi, sitesi, kura, çekimİ, yapıldı,
Yorumlar
Haber Yazılımı