Haber Detayı
17 Kasım 2016 - Perşembe 10:00 Bu haber 6134 kez okundu
 
Üzümlü ve Huğlu Savunma Saniyinin Gücü Olacak
BEYŞEHİR - AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu, “Av tüfeği üretim merkezleri olan Üzümlü ve Huğlu, savunma sanayiinin de önemli bir gücü olacak” dedi.
Ekonomi Haberi
Üzümlü ve Huğlu Savunma Saniyinin Gücü Olacak

BEYŞEHİR - Babaoğlu, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji Komisyonu Başkanı ve AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız’ın koordine ettiği savunma sanayi etkinliği kapsamında,Konya Valisi Yakup Canpolat, Savunma Sanayi Müsteşarı İsmail Demir, TSE Başkanı Sebahattin Korkmaz, Sanayi Genel Müdürü İbrahim Kılıçaslan ile Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürü İbrahim Uslu ile Konya ve Beyşehir protokolünün de katıldığı Huğlu ve Üzümlü’deki  av tüfeği üretimi yapan silah fabrikalarına yönelik olarak gerçekleştirilen gezi ve inceleme programlarını değerlendirdi.

BEYŞEHİR’DE DEĞERLENDİRME TOPLANTISI…

Babaoğlu, Beyşehir Belediyesi Sosyal Tesisleri’nden Taşköprü Aile Çay Bahçesi’nde MEVKA Genel Sekreteri Ahmet Akman, KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı İhsan Bostancı, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Şenol, Beyşehir Ticaret Odası Başkanı Salih Gül’ün de katıldığı değerlendirme toplantısında Üzümlü ve Huğlu’daki silah sektörü temsilcileri ile biraraya geldi.

Burada yaptığı konuşmada, 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinden sonra sık sık dile getirdiği; ‘Üzümlü ve Huğlu, ülkemizin savunma sanayisinin gelişmesi için iki önemli değerdir ve bu bölgelerin güçlendirilmesi ve desteklenmesi lazım’ sözlerini hatırlatan Babaoğlu, Huğlu ve Üzümlü’nün desteklenmesiyle ilgili çalışmaları hızlandırdıklarını söyledi. Etkinlik kapsamında çok verimli bir ziyaret programlarının gerçekleştirildiğini vurgulayan Babaoğlu, Huğlu ve Üzümlü’nün savunma sanayi alanındaki en üst düzey bürokratlara evsahipliği yaptığını belirterek, bu ziyaretin temelinde Üzümlü ve Huğlu’nun örnek teşkil eden geçmişten bugünlere uzanan bir hikayesinin olduğunu kaydetti. Bir süre önce kendisinin de eşlik ettiği her iki mahalleyi ziyaret eden AK Parti Ankara Milletvekili ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Aydın Ünal’ın, Huğlu ve Üzümlü’yü köşe yazısına taşımasıyla birlikte bu bölgenin dikkatleri daha da çok üzerine çekmeye başladığını dile getiren Babaoğlu, ardından çalışmaları daha da yoğunlaştırdıklarını belirtti.

“HUĞLU VE ÜZÜMLÜ’YÜ GÜÇLENDİRMEK GEREKTİĞİNİN FARKINDAYIZ”

 Huğlu ve Üzümlü’yü seçim döneminin hemen ardından gündemlerine aldıklarını dile getiren Babaoğlu, şöyle devam etti:

“Fakat ülkece yaşadığımız hainlikler sonrasında araya biraz zaman girmiş olsa da 3 – 4 ay önce yeniden av tüfeği alanında önemli mesafeler kat etmiş olan Üzümlü ve Huğlu’yu gündemimize tekrar aldık. Beyşehir’in gelişimi için projeler ortaya koyarken ilçenin üretim kapasitesini arttırmak, sanayisini geliştirmek ve Orta Anadolu Savunma Sanayi Bölgesinin önemli bir parçası olabilmesi için Üzümlü ve Huğlu’yu güçlendirmek gerektiğinin farkındayız.

Terörle yoğun bir şekilde mücadele eden ve Orta Doğu gibi kanlı oyunların oynandığı bir coğrafyada yaşıyoruz. Türkiye olarak Savunma Sanayimizi güçlendirmek ve uzun vadede dışa bağımlılığımızı minimize etmek gibi önemli hedeflerimiz var. Bunun içinde kendi oluşturduğu hikayesiyle bugünlere kadar gelen Üzümlü ve Huğlu’yu değerlendirmek gerekiyor. Bölgede çok nitelikli ve alanında uzmanlaşmış bir beşeri sermaye oluşmuş durumda, bu yetişmiş kalifiye elemanların sayısını arttırmak ve bölgedeki üretimi farklılaştırmak için bir süredir çalışmalarımızı üreticilerimizle birlikte yürütüyoruz.

Bizim siyasette benimsediğimiz bir ilke de bugüne kadar hep yerinde çözümler üretmek oldu. Üreticiyi ya da talep sahibini Ankara’ya taşımak yerine muhatapları sorunun yerine getirerek, yerinde sorunların görülerek çözülmesini sağlayan bir anlayışla çalışıyoruz ve bunun sonuçları daha hızlı bir şekilde alınıyor. Bu ziyarette de üreticilerimizle birlikte yürüttüğümüz çalışmaları ve üreticilerimizin taleplerini Savunma Sanayi Müsteşarımıza, TSE Başkanımıza, Sanayi Genel Müdürümüze, Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürümüze aktardık.

“14 BAŞLIKTA TOPLANAN TALEPLERİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

Ayrıca Üzümlü ve Huğlu için bir komisyon kurduk. Tespit ettiğimiz sorunları hızlı bir şekilde çözüme ulaştırmak, taleplerin takibini yapmak, Üzümlü ve Huğlu’nun gelişimi ve bölgemizin dinamik bir üretim merkezi olması için hep birlikte çalışacağız. Mesele bizim buraların gelişmesi ve güçlenmesi hem ülke ekonomimize, hem bölge ekonomimize olan katkılarının arttırılması. Bu nedenle ziyaretçilerimiz ayrıldıktan sonra Üreticilerimiz, KOP İdaresi Başkanımız, MEVKA Genel Sekreterimiz, Beyşehir Belediye Başkanımız ve AK Parti İlçe Başkanımızla bir araya geldik. Üreticilerimizin taleplerini alarak öncelik sıralamamızı yaptık. İnşallah önümüzdeki günlerde 14 başlıkta topladığımız taleplerin takipçisi olacağız.

Ben, ziyarete katılan Konya Valimiz Sayın Yakup Canbolat, Savunma Sanayi Müsteşarımız İsmail Demir, TSE Başkanımız Sebahattin Korkmaz, Sanayi Genel Müdürümüz İbrahim Kılıçaslan, Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürümüz İbrahim Uslu başta olmak üzere tüm misafirlerimize ve ev sahipliklerinden dolayı Üreticilerimize, Beyşehir Belediye Başkanımıza ve AK Parti İlçe Başkanımıza, Koordinasyonu sağlayan Konya Milletvekilimiz Sayın Ziya Altunyaldız’a teşekkür ediyorum.”

Kaynak: Editör:
Etiketler: BEYŞEHİR, , AK, Parti, Konya, Milletvekili, Mehmet, Babaoğlu, “Av, tüfeği, üreti
Yorumlar
Haber Yazılımı