Haber Detayı
07 Nisan 2018 - Cumartesi 12:35 Bu haber 6939 kez okundu
 
Vali Canbolat ve Başkan Akyürek Ali Gav Medresesi’ni İnceledi
Konya Valisi Yakup Canbolat, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, restore edildikten sonra KOMEK bünyesinde hizmet veren Ali Gav Medresesi’nde incelemelerde bulunarak, gelenekli sanatlar kursiyerleri ve Daru’l Huffaz projesinde hafızlık sağlayan kursiyerlerle görüştüler.
Eğitim-Kültür Haberi
Vali Canbolat ve Başkan Akyürek Ali Gav Medresesi’ni İnceledi

Konya Valisi Yakup Canbolat, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ile birlikte Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen ve KOMEK bünyesinde gelenekli sanatlar merkezi olarak hizmet veren Ali Gav Medresesi’ni ziyaret etti.

     Tarihi medresede yapılan restorasyon çalışmaların yanı sıra burada yürütülen eğitim ve sanat faaliyetleri hakkında Başkan Akyürek’ten bilgi alan Vali Yakup Canbolat, gelenekli sanatlar kursiyerleri ve Daru’l Huffaz projesinde hafızlık sağlayan kursiyerlerle görüştü.

      Konya Büyükşehir Belediyesi KOMEK Ali Gav Medresesi Gelenekli Sanatlar Merkezi’nde hat, tezhip, Osmanlı Türkçesi, erkek ve bayanlara Kur’an-ı Kerim, temel musiki makam eğitimlerinin yanı sıra; Türkiye’de ilk kez Hafızlık Sağlama Merkezi (Daru’l Huffaz) hizmetleri veriliyor.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Vali, Canbolat, ve, Başkan, Akyürek, Ali, Gav, Medresesi’ni, İnceledi,
Yorumlar
Haber Yazılımı