Haber Detayı
30 Nisan 2018 - Pazartesi 17:55 Bu haber 16405 kez okundu
 
Vuslat Parkı’na Yüksek Güvenlikli Yeni Nesil Oyun Parkları
BEYŞEHİR - Beyşehir Belediyesi, Beyşehir Gölü kıyısındaki kentin en büyük parkına yeni nesil oyun parkları kuracak.
Yaşam Haberi
Vuslat Parkı’na Yüksek Güvenlikli Yeni Nesil Oyun Parkları

BEYŞEHİR - Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, yaptığı açıklamada, Vuslat Parkı’nda iki farklı alanda, çocukların oyun oynarken emniyet ve güvenliğinin en üst noktada düşünüldüğü dizaynda, küçük çocuklarla engelli çocukların kaynaştırılmasını sağlayacak farklı tasarımların yanısıra, ahşap oyun gruplarının da yer alacağı yeni park alanları oluşturacaklarını söyledi.

        Özaltun, Vuslat Parkı’nın girişinin sağındaki  çocuk oyun parkındaki mevcut oyun gruplarının tamamen yenileneceğini belirterek, “Bin 500 metrekarelik buradaki alanda çok farklı bir tasarımla çocuk oyun parkı sahası oluşturulacak. Özellikle, küçük çocuklarla engelli çocukların kaynaştırılmasını sağlayacak projede, standart oyun grupları yer almayacak. Burada, hepsi özel tasarım, çocukların fiziksel ve eğitimine katkı sağlayacak, ailelerin çocuklarına oynarken çok fazla uzak olmayacakları, yani ailelerle çocukların iç içe olmasına imkan tanıyacak düzenlemelerin yer alacağı oyun grupları olacak. Bu parkın gelecekte üzerini de kapatarak her mevsim çocuklarımızın oyun oynayabileceği bir hale getirilmesini de hedefliyoruz. Burası, mimarisi ile Türkiye’de tek örnek olacak bir park alanı olacak. Zaman içerisinde güvenlik kameraları ile donatılacak ve çocuk yaralanmalarının önüne geçebilmek için özel EPDM zemine sahip olacak parkta, çocukların kumda oynayabilecekleri kum havuzları, matematiksel oyun grupları, eğitimsel renk tanıtımları, sek sek oynayabilecekleri alanlar yer alacak” dedi.

        Özaltun, diğer çocuk oyun parkının ise, Vuslat Parkı’nda trafiğe kapatılan kamelyaların yoğun olarak yer aldığı piknik amaçlı olarak kullanılan alanın karşısındaki mevcut park alanında oluşturulacağını belirterek, şu bilgileri verdi: “Bu alana yine çocukların emniyet ve güvenliğinin üst düzeyde düşünüldüğü ahşap ağırlıklı oyun grupları yerleştirilecek. Bin 500 metrekarelik alana sahip parktaki tüm kaydıraklar ailelerin çocuklarını oynarken görebileceği şekilde şeffaf olacak. Burada, çocukların fiziki gelişimlerine uygun oyun grupları, halat tüp geçişi yer alacak.  Parkta, kutucuklardan oluşan oyun grupları, ip tırmanma alanları, ahşap yel değirmeni, çocukların atlayıp zıplayabileceği oyunlar oynayabileceği bir survivor parkuru, deniz kumu olan bir alan yer alacak.”

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Vuslat, Parkı’na, Yüksek, Güvenlikli, Yeni, Nesil, Oyun, Parkları,
Yorumlar
Haber Yazılımı