Haber Detayı
08 Ekim 2018 - Pazartesi 09:40 Bu haber 6271 kez okundu
 
Yapılandırma Taksitinde 15 Ekim Fırsatını Kaçırmayın!
BEYŞEHİR - Beyşehir Vergi Dairesi Müdürlüğün'den yapılan açıklamaya göre 7143 Sayılı Yapılandırma kanunu kapsamında vergi alacaklarının ilk taksitinin 15 Ekim Pazartesi gününe uzatıldığı uyarısında bulunuldu.
Ekonomi Haberi
Yapılandırma Taksitinde 15 Ekim Fırsatını Kaçırmayın!

BEYŞEHİR - 7143 Sayılı Yapılandırma Kanunu kapsamında yapılandırılıp 1 Ekim 2018 olan ilk taksit son yatırma gününün Cumhurbaşkanlığı kararıyla taksitini yatıramayan mükelleflere bir hak daha tanınarak 15 Ekim 2018 Pazartesi gününe ertelenmişti.
         Mükelleflerin ve herhangi bir vergi borcunu yapılandıran vatandaşların 7143 Sayılı Yapılandırma Kanunu kapsamında yapılandırdıkları vergi borçlarının ilk taksidini ya da tamamını 15 Ekim Pazartesi gününe kadar ödemeleri halinde herhangi bir sıkıntı doğmadan yapılandırma kapsamında belirtilen fırsatlar aynen devam edecektir. Bilindiği üzere 7143 Sayılı Yapılandırma Kanunu'nda belirtilen avantajlar kapsamında, mükelleflerimiz tarafından 15 Ekim 2018 Pazartesi gününe kadar yapılacak peşin ödemelerde, gecikme zammı yerine yurt içi ÜFE oranında hesaplanan tutardan yüzde 90 indirim, trafik ve diğer idari birim cezaları asıllarında ise yüzde 25 indirim imkanından yararlanacaklardır.

Yapılandırma fırsatının devam etmesi için ilk iki taksitin mutlaka zamanında yatırılması gerektiği ; mükelleflerin ve vatandaşların 7143 Sayılı Yapılandırma Kanunu'nu kapsamında getirilen imkanları kaçırmamaları gerekiyor.
         Ödemeler Vergi Daireleri veznelerinden yapılabildiği gibi aynı zamanda vatandaşlara kolaylık olması amacıyla interaktif vergi dairesi uygulaması üzerinden, Gelir İdaresi Başkanlığımızın resmi internet sayfası "www.gib.gov.tr"de yer alan "Borç Sorgulama ve Ödeme" bölümünden, anlaşmalı bankaların banka kartı/kredi kartı, banka hesabından havale yöntemi ve yabancı ülkede faaliyet gösteren bankalara ait kartlarıyla, anlaşmalı banka şubelerinden, PTT işyerlerinden yapılabilir denildi. 

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Yapılandırma, Taksitinde, 15, Ekim, Fırsatını, Kaçırmayın!,
Yorumlar
Haber Yazılımı