Haber Detayı
01 Aralık 2014 - Pazartesi 12:01 Bu haber 4684 kez okundu
 
Yapılandırma 1 ay uzatıldı
Aralık'ta dolan borç yapılandırmasında son başvuru ve ödeme tarihleri 1 ay uzatıldı. Araçlarının muayenesini yaptırmayanlara tanınan süre de 30 Haziran 2015'e çekildi
Ekonomi Haberi
Yapılandırma 1 ay uzatıldı

BEYŞEHİR - Yoğun ilgi ve talep üzerine, yapılandırmada son başvuru ve son ödeme tarihlerinin 1 ay uzatıldı. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Maliye Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, belediyeler, TEDAŞ ve kalkınma ajanslarına olan borçlar için vatandaşların, başvurularını 31 Aralık'a kadar yapabileceğini söyledi. Kamuoyunda "torba yasa" olarak bilinen 6552 Sayılı Kanun'un sonuçlarına ilişkin açıklamalarda bulunan Şimşek, "af niteliğinde" olmamasına rağmen, vatandaşların kanuna büyük ilgi gösterdiğini söyledi. 
         Şimşek:"Vatandaşlarımızdan ve sektörlerden gelen yoğun ilgi ve talep üzerine, yapılandırmada bazı alacaklar için son başvuru ve son ödeme tarihlerinin 1 ay süre ile uzatılmasına ilişkin karar, Bakanlar Kurulu'na gönderildi. Karar, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Vatandaşlarımız, borçları için başvurularını 1 Aralık'a kadar değil, 31 Aralık'a kadar yapabilecek" diye konuştu. 
        Aynı şekilde, 31 Aralık 2014'e kadar ödenmesi gereken ilk taksitlerin ödeme süresinin de 1 ay uzatılarak, ilk taksit ödemelerinin, 31 Ocak 2015 tarihinin hafta sonu tatiline rastlaması nedeniyle 2 Şubat 2015 tarihi mesai saati bitimine kadar yapılabilecek.
          Yine 31 Aralık 2014'e kadar araç muayenesi yaptırılabilmesine yönelik düzenlemenin süresinin 30 Haziran 2015'e kadar uzatıldı.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Aralıkta, dolan, borç, yapılandırmasında, son, başvuru, ödeme, tarihleri, 1, ay,
Yorumlar
Haber Yazılımı