Haber Detayı
02 Ağustos 2018 - Perşembe 16:49 Bu haber 21288 kez okundu
 
Yeşildağ-İskele Piknik Alanı Yolu Asfaltlandı
BEYŞEHİR - Beyşehir Gölü’ne kıyısı olan, Beyşehir’in Leylekler Vadisi ile ünlü Yeşildağ Mahallesi ile İskele piknik alanı arasında kalan 7,5 kilometrelik yol tarihinde ilk kez asfaltla tanıştı.
Bölgeden Haberi
Yeşildağ-İskele Piknik Alanı Yolu Asfaltlandı

BEYŞEHİR - Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, yaptığı açıklamada, Beyşehir’in en gözde piknik ve kumsal alanlarından birisi olan, Yeşildağ Mahallesi ile İskele arasında kalan 7,5 kilometrelik yolun tarihinde ilk kez asfalta kavuştuğunu söyledi. Özaltun, Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından sathi asfalt çalışması yapılan güzergahın yürütülen mesainin sona ermesinin ardından vatandaşların hizmetine ve kullanımına yeniden açıldığını belirtti.

        Beyşehir’in en gözde, en fazla ilgi gören yerlerinden birisi olan İskele Mesire Alanı’nın göl kıyısında olması nedeniyle sadece mahalle sakinleri ya da ilçe halkının değil, Konya ve çevre ilçelerden de gelen ziyaretçilerin uğrak bir adresi olduğunu ifade eden Özaltun, şunları kaydetti: “Beyşehir Belediyesi olarak İskele mevkisindeki mesire alanı özellikle yaz dönemi piknik severlerimizin yanısıra, olta tutkunlarımızın da gözde bir adresi haline gelmişti. Burası aynı zamanda göl kıyısı olduğu için güzel bir kumsala da sahip bir yer. Dolayısıyla yüzmek ve burada kamp kurmak isteyenlerin  de ilgi gösterdiği bir alan. Ayrıca, gölün en gözde adası olan Hacıakif Adası’na göl yoluyla en kısa ulaşım da buradan sağlanıyor. Yani adalar bölgesine de çok yakın. Balıkçılarımızın yine balık alım noktalarından bir tanesi. Yol çevresinde besicilerimizin de yaygın olarak hayvancılıkta kullandığı bir bölge. Durum böyle olunca çok hareketli bir güzergah. Turizm yolu olarak da nitelendirebiliriz ki, doğaseverler de sıklıkla bu bölgeyi ziyaret ediyor. Bundan dolayı 7,5 kilometrelik bu yolun asfalt yapılması  artık elzem haline gelmişti. Bu potansiyeline rağmen bugüne kadar güzergahın asfalt yapılmamış olmaması üzücüydü. Yöre insanının da bu konudaki beklenti ve taleplerini dikkate alarak Belediye olarak çalışmalara başladık. Ekiplerimiz, yürüttüğü çalışmalarla bu güzergahı tarihinde ilk kez asfaltla tanıştırmış oldu. Ayrıca, Belediye olarak da bu alana mesire alanı olarak kullanıldığı ve çok ziyaretçi çektiği için çok sayıda kamelya yerleştirdik, ihtiyaca binaen konteyner sayısını artırdık. Temizlik araçlarımız da bu alanın ziyaretçilerine daha temiz bir ortam sunması için sürekli mesai yapar hale geldi. Yol çalışmaları da tamamlanan bu güzergahın bundan sonra daha da hareketlenmesiyle İskele mesire alanının ilgi odağı bir yer haline geleceğini düşünüyoruz.”

       Yeşildağ Muhtarı Mehmet Davutoğlu da, Yeşildağ-İskele mesire alanı arasındaki yolu asfalta kavuşturan Beyşehir Belediyesi’ne çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Yeşildağ-İskele, Piknik, Alanı, Yolu, Asfaltlandı,
Yorumlar
Haber Yazılımı