Haber Detayı
20 Mart 2016 - Pazar 19:59 Bu haber 4778 kez okundu
 
Yiğitler Şehit, Deyişler Şahit
BEYŞEHİR - Üniversitede “yiğitler şehit, deyişler şahit Çanakkale zaferi ve Gençlik” konulu söyleşi
Eğitim-Kültür Haberi
Yiğitler Şehit, Deyişler Şahit

BEYŞEHİR - Beyşehir'de, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı anısına, "Yiğitler Şehit Deyişler Şahit Çanakkale Zaferi ve Gençlik" konulu bir söyleşi düzenlendi.
       Çanakkale savaşlarının 101. yılı anısına Beyşehir Selçuk Üniversitesi (SÜ) Beyşehir Ali Akkanat İşletme Fakültesinde düzenlenen söyleşide konuşan SÜ Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Muşmal, salondakilere Çanakkale'de yaşananları anlattı.
       Düzenlenen programa Beyşehir Ali Akkanat İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muammer Zerenler, SÜ Huğlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Arslan, dekan yardımcıları, akademisyenler ile çok sayıda üniversite öğrencisi katıldı.
       Arşivlerdeki, Çanakkale'de şehit düşen askerlerin yazdığı mektuplarla karşılaştığında, o günü tamamlayamadığını belirten Muşmal, "Yani o gün benim için çok ciddi bir acı içerisinde geçiyor. Bir şehidin mektubuna dokunduğumda, okuduğumda. Çünkü arşivlerdeki mektuplar baktığımızda maalesef ki adreslerine ulaşmamış mektuplar" dedi.
        18 Mart 2015 tarihinin deniz zaferinin kazanıldığı ancak savaşın bittiği tarih olmadığını vurgulayan Muşmal, asıl savaşın bu tarihten sonra başladığını söyledi.
         Muşmal, "Yani bizim bugün 253 bin şehit bahsini açtığımızda deniz zaferi sırasında yaşadığımız bir kayıp olmadığını, bunun 21-22-23 Nisanla birlikte başlayan kara savaşları sonrasında ortaya çıkan ciddi bir kayıp olduğunu hatırlatmakta fayda var" diye konuştu.

Kaynak: Editör:
Etiketler: BEYŞEHİR, , Üniversitede, , “yiğitler, şehit, deyişler, şahit, Çanakkale, zaferi
Diğer Fotoğraflar
Diğer fotoğrafları büyük görüntülemek için üzerini tıklayın.
Yiğitler Şehit, Deyişler Şahit
Yiğitler Şehit, Deyişler Şahit
Yiğitler Şehit, Deyişler Şahit
Yorumlar
Haber Yazılımı