Haber Detayı
19 Ocak 2022 - Çarşamba 11:42 Bu haber 9501 kez okundu
 
Zamlı Elektrik Faturaları Beyşehir Esnafını Çarpıyor!
BEYŞEHİR - Beyşehir'de, adreslere gönderilmeye başlanan elektrik faturaları sadece vatandaşları değil esnafları da isyan ettirmeye başladı.
Ekonomi Haberi
Zamlı Elektrik Faturaları Beyşehir Esnafını Çarpıyor!

BEYŞEHİR - Beyşehir'de, adreslere gönderilmeye başlanan elektrik faturaları sadece vatandaşları değil esnafları da isyan ettirmeye başladı.

Yeni yılın ilk saatlerinde açıklanan zamlar arasında en çok konuşulan ve kademeli olarak yüzde 50 ile yüzde 127 arasında değişen oranlarda elektrik kullanımına zam yapılmıştı.

Aylık 150 kilovatsaatlik tüketim kritik sınır olarak belirlenmiş, bunun altındaki ve üstündeki harcamaların farklı fiyatlandırılacağı belirtilmişti.

Zamma sadece yüzde 50 oranında maruz kalmak için ayda 150 kilovatsaatten az tüketmek gerekiyor. Tüketim bu sınırın üzerine çıktıkça, hissedilen zam seviyesi de artıyor.

Yeni yılın zamlı elektrik faturaları Beyşehir’de de vatandaşların adreslerine gelmeye başladı.

Faturalardaki rakamları gören vatandaşların yanısıra esnaflar da büyük bir şaşkınlık yaşıyor.

Zaten hayat pahalılığı altında ezilen vatandaşlar, yüksek gelen elektrik faturalarına isyan ediyor.

Sosyal medyanın gündemi de bugünlerde yüksek gelen elektrik fiyatlarına oldu.

Hem vatandaşların hem de esnafın beklentisi yapılan bu yüksek oranlı zamlar konusunda geri adım atılması...

BEYŞEHİRLİ ESNAFTAN CİMER'E ŞİKAYET!

Beyşehir ilçesinde faaliyet gösteren bir esnaf yüksek gelen elektrik faturasına isyan ederek, durumu CİMER’e şikayet ettiğini duyurdu.

İşyerine gelen 853 liralık faturayı sosyal medyadan paylaşarak tepki gösteren Hasan Gündoğdu, “1,5 aydır içecek ve dondurma dolaplarımız kapalı olduğu halde ve daha zamlı tarife tam olarak yansımadığı halde fatura bu şekilde geliyorsa bundan sonra gelecek faturaları ve hele yaz ayını düşünemiyorum" cümlelerine yer verdi.

Gündoğdu, tüm esnafları gelen yüksek faturaları için CİMER’e şikayet etmeye davet etti.

Beyşehirli esnaflardan Mahmut Kurt da işyerine gelen 3 bin 470 liralık son elektrik faturasını sosyal medyadan paylaşırken, “Havalar zaten soğuk, iş yok, gönderdiğiniz fatura içimizi ısıttı.Allah herkesin yar ve yardımcısı olsun” cümlelerini kullandı.

Beyşehirli esnaf Hümmet Gümrah da, işyerine Aralık ayında 452 liralık fatura ile Ocak ayında gelen bin 245 liralık faturayı sosyal medya hesabından paylaşarak kıyaslama yaptı ve; “Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Yeni zamların gelmesi dileğiyle…” sözlerine yer verdi.

Beyşehirli bir başka esnaf Talat Yüğrük de, bir önceki faturasının 3 bin 445 lira olduğunu belirttiği paylaşımında, son fatura borcunun ise 17 günlük olmasına rağmen 5 bin 554 lira olduğunun altını çizerek "simit yiyin" diyenlerin bu seslerini duymasını istedi.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Zamlı, Elektrik, Faturaları, Beyşehir, Esnafını, Çarpıyor!,
Yorumlar
Haber Yazılımı