Beyşehir’de Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlanıyor

BEYŞEHİR - Beyşehir’de, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 99. yıl dönümü büyük bir coşkuyla kutlanıyor.

Beyşehir Kaymakamlığı’nda ilçe protokolünün bayram tebriklerini kabul etmesinin ardından kutlamalar, Beyşehir Belediyesi Kültür Merkezi’nde devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından; Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Beyşehir Kaymakamı Mehmet Kemal Akpınar yaptı.

Akpınar konuşmasında; Bu kudretli vatanı bize vatan yapan, başta Mustafa Kemal Atatürk ve onun arkadaşları olmak üzere, vatanın bölünmez bütünlüğünü, huzur ve sükûnetini sağlayan bu ulvi gaye için toprağa düşen, şehitlik mertebesine ulaşan, bütün şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle anıyor ve manevi huzurlarında saygıyla eğiliyorum.

Kıymetli öğretmenler, Cumhuriyeti koruyacak, yaşatacak ve ülküsüne sahip çıkacak gençler sizlerin ellerinde büyümektedir. Sizlerde, ilim, irfan ve ahlak sahibi, inancına, tarihine, kültürüne, ailesine, annesine-babasına, milletine ve bütün insanlığa karşı görevlerini bilen bir gençlik yetiştirmenizi özellikle istiyorum. Sevgili gençler, Atatürk Cumhuriyeti biz kurduk, onu yaşatacak sizlersiniz diyerek bu görevi gençliğe emanet etmiştir. Bu emaneti korumak ve görevi yerine getirmek için bilgili ve güçlü olmak zorundasınız. Tarihimizi, kültürümüzü, inancımızı iyi bilmek zorundasınız” dedi.

Akpınar’ın konuşmasının ardından Beyşehir Atatürk İlkokulunun hazırlamış olduğu kutlama programı gerçekleştirildi. Programda öğrenciler şiirler okudu, öğrencilerin hazırlamış olduğu Cumhuriyet temalı gösteriler ile halk oyunları ekibi oyunlarını sergilediler.

Kutlama programına Beyşehir Kaymakamı Mehmet Kemal Akpınar, Belediye Başkanı Adil Bayındır, Beyşehir Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük, kurum amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar, gaziler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.