Haber Detayı
06 Mayıs 2021 - Perşembe 18:58 Bu haber 7350 kez okundu
 
8-15 mayısta Beyşehir'deki açık pazar yerleri
BEYŞEHİR - Beyşehir ilçesinde, tam kapanmada hangi pazarların Cumartesi günleri, 10.00 ile 17.00 saatleri arasında açık olarak faaliyet gösterebileceği belli oldu.
Ekonomi Haberi
8-15 mayısta Beyşehir'deki açık pazar yerleri

BEYŞEHİR - Beyşehir ilçesinde, tam kapanmada hangi pazarların Cumartesi günleri, 10.00 ile 17.00 saatleri arasında açık olarak faaliyet gösterebileceği belli oldu.

Konuyla ilgili duyuru Beyşehir Belediye Başkanlığı’ndan geldi.

Belediye Başkanı Adil Bayındır, yaptığı yazılı açıklamada, İçişleri Bakanlığı’nın genelgeleri doğrultusunda ilçe merkezinde Salı günleri kurulan Hal İçi’ndeki Pazar yeri ile Avşar ve Beytepe mahallelerindeki semt pazarlarının tam kapanma dönemine denk gelen 8 ve 15 Mayıs 2021 Cumartesi günlerinde açık olarak faaliyet gösterebileceğini belirtti.

Sözkonusu Pazar yerlerinde alınacak ilave tedbirler doğrultusunda pazarcı esnafı sadece yaş sebze ve meyve ve fide satışı yapabilecek.

SON GENELGEDE NE DİYORDU?

İçişleri Bakanlığı, geçtiğimiz gün 81 İl Valiliğine “Pazar Yerleri” konulu genelge göndermişti.

Genelgeye göre, tam kapanma dönemi içerisinde 8 ve 15 Mayıs 2021 tarihlerine denk gelen Cumartesi günleri 10.00-17.00 saatleri arasında sadece yaş sebze, meyve ile fide satışı yapan pazar yerlerinin açık olacağı belirtilmişti.

Vatandaşların yaş sebze, meyve ve fide ihtiyaçlarını temin amacıyla ikametlerine en yakın pazaryerine gidip gelebilmelerine izin verileceği kaydedilmişti.

PAZAR YERLERİNDE ALINACAK ÖNLEMLER

Bakanlık, pazar yerlerinde alınacak tedbirler için valiliklere yeni bir yazı daha gönderdi. Pazar yerlerinde ilave tedbirler alınacak.

Buna göre; pazar yeri alanına kontrollü giriş çıkış yapılacak, giriş çıkış dışındaki alanlar demir bariyerle kapatılacak.

Pazar yerine giriş ve çıkışlar aynı yerden yapılmayacak. Tezgah araları en az 3 metre olacak. Pazar yerine esnaf sayısının en fazla 2 katı vatandaş alınacak.

Vatandaşlar koridorda 2 metre mesafe ile duracak. Pazarlarda akşamüstü yoğunluğu engellenecek.

Bu amaçla merkezi yayın sistemleri, camiler ve kolluk araçlarından vatandaşa uyarı mesajları yayınlanacak.

 

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: 8-15, mayısta, Beyşehir'deki, açık, pazar, yerleri,
Yorumlar
Haber Yazılımı