Haber Detayı
29 Ocak 2018 - Pazartesi 14:40 Bu haber 8506 kez okundu
 
Ak Parti 68 Danışma Meclisi Toplantısı Gerçekleştirildi
BEYŞEHİR - Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Kültür ve Yaşam Merkezi’nde AK Parti Beyşehir İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen 68.danışma meclisi toplantısında yaptığı konuşmada, önümüzdeki süreçte Beyşehir'e kazandırılması planlanan yeni yatırımlarla ilgili açıklamalarda bulundu.
Siyaset Haberi
Ak Parti 68 Danışma Meclisi Toplantısı Gerçekleştirildi

BEYŞEHİR - Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Beyşehir’e önümüzdeki süreçte kazandırılması planlanan yeni yatırımlarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Özaltun, Beyşehir Belediyesi Kültür ve Yaşam Merkezi’nde AK Parti Beyşehir İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen 68.danışma meclisi toplantısında yaptığı konuşmada, ilçede hayata geçirilen belediye ve devlet yatırımlarıyla ilgili bilgiler verirken, Beyşehir’e kazandırılması planlanan yeni yatırımlarla ilgili yürütülen çalışmalara da değindi.

        Yapımı tamamlanan Beyşehir Devlet Hastanesi’nin açılış tarihinin belli olduğunu, 14 Mart Tıp Bayramı’nda Beyşehir Hasta Konukevi ile birlikte aynı tarihte açılışının planlandığını belirten Özaltun,  her iki yapının çevresinde yürütülen çevre düzenleme çalışmalarının ise devam ettiğini söyledi.

         Beyşehir’in ulaşım yatırımlarına da değinen Özaltun, sözü hızlı tren güzergahı ile ilgili yürütülen çalışmalara getirdi. Konya-Antalya tren hattı güzergahının yapılan çalışmalarla yeniden revize edildiğini vurgulayan Özaltun, istasyonun ise Beyşehir-Seydişehir arasındaki Kavak mevkisinde oluşturulacağını belirtti. Özaltun, tren yolu güzergahının bu bölgeden geçmesinin de coğrafi konumu bakımından öneminden bahsederken, “Bu tren yolunda sadece yolcu taşınmayacak, aynı zamanda yük de taşınacak. Dolayısıyla, buradan mermer ve silah sektörümüz, nakliye adına aklımıza ne gelirse tüm sektörlerimiz, tersine  yönden yine Antalya’dan sebze nakliyesi de trenlerle gerçekleştirilecek. Yolculuğumuzu Kayseri’ye ya da Antalya’ya nereye gitmek istiyorsak, bu istasyon vasıtasıyla yapabileceğiz. Güzergahın devamında Üzümlü, Üstünler, Adaköy ve Dumanlı var ve oradan Antalya’ya bir tünel bağlantısı gerçekleşecek. Şu anki güzergah böyle, ilerleyen süreçte yeni gelişmelerle ilgili daha fazla bilgilendirmede bulunacağız. Hedefimiz ilk etapta güzergahın buradan geçmesiydi, şu anda buradan geçiyor” diye konuştu.

BEYŞEHİR’E YENİ CEZAEVİ YAPIMI TALEBİ…

        Halen yapımı devam eden yeni adliye sarayı binası yükselen alanda yıkılan cezaevinin ardından ilçeye daha geniş kapasiteli bir cezaevi yapılması için de Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü nezdinde girişimlerde bulunduklarını hatırlatan Özaltun, şöyle devam etti: “Yıkılan cezaevimizin kapasitesi çok düşüktü. Biz onun yerine çocuk ve erkek, kadın yetişkinlerin de kalabileceği belki 250-300 kişi kapasiteli bir cezaevini ilçemize kazandırmak istiyoruz. Bunun için 100 bin metrekarelik bir alan tahsis etmemiz isteniyor. Daha önce Mesutlar Mahallesi yakınlarındaki bir alanı teklif etmiştik cezaevi yapımı için, ancak Genel Müdürlüğümüz    arsanın yapısıyla alakalı olarak uygun görmedi. Bunun üzerine, ‘biz bu projeye talibiz’ diyerek, 3 farklı yer daha gösterdik.  Yenidoğan, Doğancık ve Karaali arasında kalan bölgede 4 farklı alternatif yer sunduk. Çünkü, belediyemize ya da hazineye ait 100 bin metrekare genişliğinde diğer taraflarda araştırdık, yer bulamadık. Şimdi ise, bu yer konusunun belirlenmesi ile ilgili süreç devam ediyor” dedi.

        AK Parti Beyşehir İlçe Başkanı Mustafa Şenol da konuşmasında, Beyşehir’e kazandırılacak yeni çevre yolu ile ilgili müjdeyi  verdi. Şenol, çevre yolunun 31 Ocak’ta ihaleye çıkılacağını, ardından işi üstlenen firma tarafından çalışmaların başlatılacağını söyledi.

       Danışma Meclisi toplantısı ardından basına kapalı olarak devam etti. 

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Ak, Parti, 68, Danışma, Meclisi, Toplantısı, Gerçekleştirildi,
Yorumlar
Haber Yazılımı