Haber Detayı
29 Ocak 2018 - Pazartesi 09:18 Bu haber 10413 kez okundu
 
Beyşehirli Tekvandocu Keleş, Türkiye İkincisi Oldu
BEYŞEHİR - Antalya’da sona eren İsmet Iraz Büyükler Türkiye Tekvando Şampiyonası’nda Beyşehirli tekvandocu Fatma Keleş’in 46 kiloda Türkiye ikincisi olarak gümüş madalya kazanması memleketi olan Beyşehir’de sevinçle karşılandı.
Spor Haberi
Beyşehirli Tekvandocu Keleş, Türkiye İkincisi Oldu

BEYŞEHİR - Beyşehir Belediyespor Kulübü tekvando antrenörü Nafiz Çakır, yaptığı açıklamada, Antalya Spor Salonu’nda düzenlenen ve 5 gün süren şampiyonada yaptığı tüm müsabakaları kazanarak finale kadar yükselen salonlarından yetişen sporcu olan Fatma Keleş’in, altın madalya maçında rakibine son anda 7-6 yenilerek gümüş madalya ile yetinmek durumunda kaldığını belirtti.

BEYŞEHİR’E YİNE GURUR YAŞATTI

Keleş’in, buna rağmen kilosunda Türkiye ikincisi olarak memleketi olan Beyşehir ilçesine büyük bir gurur yaşattığını ifade eden Çakır, şöyle devam etti: “Beyşehirli sporcumuz kendisinden yaşta çokça büyük olan Ankaralı rakibi Ruhat Akalin’e son saniyede kaybettiği puanlarla 7-6’lık skorla yenerek altın madalyayı kıl payı kaçıran taraf olmuştur. Buna rağmen, ilk kez mücadele verdiği büyükler kategorisinde daha alt kategorilerde olduğu gibi  yine kürsüye çıkma başarısını gösteren ve Türkiye ikincisi olan Beyşehirli tekvandocumuz Fatma Keleş’in bundan sonra daha büyük başarılar elde edeceğinden hiç kuşkumuz bulunmuyor. Sporcumuz bu başarısıyla milli takıma da seçilirken, Turkish Open’de milli forma altında ülkemizi temsil etme hakkını kazanmıştır.”

BAŞKAN ÖZALTUN DA KUTLADI…

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun da, Beyşehirli tekvandocuların son yıllarda gerek Türkiye’deki turnuvalarda, gerekse uluslararası şampiyonalarda elde ettikleri başarılara dikkati çekerek, “Bu zamana kadar her yaş kategorisinde altın madalya kazanma başarısını gösteren Beyşehirli sporcumuz Fatma Keleş’in, ilk kez mücadele verdiği büyükler kategorisinde de Türkiye ikincisi olması bizleri ve ilçemizde yaşayan vatandaşlarımızı çok mutlu etmiştir.  Kendisini tebrik ediyor, başarılarının artarak devamını diliyorum” dedi. 

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehirli, Tekvandocu, Keleş,, Türkiye, İkincisi, Oldu,
Yorumlar
Haber Yazılımı