Haber Detayı
31 Ekim 2016 - Pazartesi 07:32 Bu haber 6117 kez okundu
 
AK Parti 59. Danışma Meclisi Toplantısı
BEYŞEHİR - Beyşehir'de AK Parti 59. Danışma Meclisi Toplantısı Anamas Konukevinde gerçekleştirildi.
Siyaset Haberi
AK Parti 59. Danışma Meclisi Toplantısı

BEYŞEHİR - Danışma meclisi toplatısında partililere hitap eden ve Beyşehir'in ortak problemi olan otopark sorununu çözme konusunda uzun zamandır çalışmalar yürüttüklerini anlatan Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Salı pazarının bulunduğu yerde Büyükşehir Belediyesi'nin de desteğiyle Beyşehir Belediyesi olarak bir katlı otopark yapmayı planladıklarını ifade etti. Yıkımı önümüzdeki günlerde tamamlanacak olan Göl Düğün Salonu'nun bulunduğu alanda ise altı yeraltı çarşısı olacak bir meydan düzenlemesi yapmayı hedeflediklerini belirten Özaltun, hazırladıkları bununla ilgili projenin detaylarını ekran yansısı üzerinden partililere anlattı. Özaltun, buradaki çalışma için bugüne kadar MEDAŞ'a ait trafonun yatırım programına alınmasını beklediklerini belirterek, "Trafo da yatırım programına alındı, kaldırıyoruz. Ardından salonu tamamen yıkarak, yeraltı çarşısı, üzerine de bir meydan yapacağız" dedi.

 

"Beyşehir-Konya duble yolu çalışmalarını ise milletvekillerimizin desteğiyle inşallah bitireceğiz"

 

Seçimlerde sahaya çıktıklarında kendilerine Beyşehir-Konya duble yolu ile yeni devlet hastanesi çalışmalarının sorulduğunu hatırlan Başkan Özaltun, "Hastane inşaatımızın yüzde 80'i bitti, bir sıkıntı yok. Kimse artık hastaneyi konuşmuyor. Hastanemiz bittiğinde Beyşehir Belediyesi olarak buraya bir hasta konukevi de inşa edeceğiz. Hep aşk ve sevda dedikleri Beyşehir-Konya duble yolu çalışmalarını ise milletvekillerimizin desteğiyle inşallah bitireceğiz" diye konuştu.

 

Özaltun, Gembos güzergahlı Konya-Antalya Karayolu'ndaki Demirköprü Tüneli'nde ise son 400-420 metrenin kaldığının kendilerine geçtiğimiz günlerde yaptıkları ziyarette yetkililer tarafından aktarıldığını dile getirerek, güzergahın geriye kalan Antalya kısmında 250 milyon liralık ihalenin gerçekleşmesinin ardından ise bu yolda ihale edilmeyen kısım kalmayacağını söyledi. Konuşmasında, Beyşehir-Seydişehir arasından geçecek Konya-Antalya yüksek hızlı tren projesine de değinen Özaltun, iki ilçe arasında kurulacak istasyonun Beyşehir'e 19, Seydişehir'e 15, her iki ilçenin organize sanayi bölgesine ise eşit mesafede olacağını kaydetti. Özaltun, "Kayseri'den Antalya'ya bağlanacak olan bu hızlı tren yolu ile sadece yolcu değil, yük taşımacılığı da yapılacak. Dolayısıyla bölgemizdeki sanayicilerimiz de ürettiklerini Antalya limanına daha hızlı olarak ulaştırabilecek. Bu projeden topyekün kazanan bölgemiz, yani Beyşehir'imiz, Seydişehir'imiz, Hüyük'ümüz, Derebucak'ımız olacak" diye konuştu.

 

"Her bir projeyi tek tek takip ediyoruz"

 

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı ve AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altınyaldız ise, ülke gündeminin yanı sıra, Konya bölgesi yatırımlarına da değindi. Duble yol çalışmaları devam eden Konya-Beyşehir Karayolu'na değinen Altınyaldız, "Evet yol gecikti, çok şikayet ettik haklı olarak ama Allah'a şükür yolda artık sorun kalmadı. Yaklaşık 60 kilometresi bitti. İnşallah önümüzdeki yılın ilk yarısında geri kalanı da biter ve artık Beyşehir'den 45-50 dakikada Konya'da oluruz" dedi.

 

Konya'yı ve özellikle Anadolu'yu bir taraftan Antalya, diğer yandan Mersin'den olmak üzere Akdeniz'e bağlamaya çalıştıklarını anlatan Altunyaldız, "Bölgelerimizle ne kadar çok karşılıklı diyalog içerisinde, ne kadar çok iletişim olursa, ulaşım olursa o kadar çok kazanıyoruz. O yüzden, şu anda karayolunda üç noktadan Konya'nın Antalya bölgesine bağlanma çalışmaları var. Üçü de aynı anda yürüyor. Birisi Beyşehir Gembos üzerinden Taşalğıl'a, diğeri Seydişehir Alacabel Manavgat. Üçüncüsü de Hadim Taşkent, Alanya. Üçü de çalışılıyor, tünelleri, yatırımları yapılıyor. Her üçünde de tıkanma diye bir şey kalmadı. Onun yanında demiryolu çalışmalarımız devam ediyor. Konya Mersin, Kayseri Konya Antalya, bütün bunlar hızlı şekilde sürüyor. Konya'daki çalışmalarımız, şehir hastanesi, çevre yolu, bunun yanında Konya Garı yatırımı başladı. Her bir projeyi tek tek takip ediyoruz" ifadelerini kullandı.

 

Toplantıya, AK Parti Beyşehir İlçe Başkanı Mustafa Şenol, AK Parti Konya İl Yönetim Kurulu Üyeleri Levent Babayiğit ve Mehmet Ali Doğru, kadın ve gençlik kolları başkanları, mahalle temsilcileri, meclis üyeleri, partililer katıldı.

Kaynak: Editör:
Etiketler: BEYŞEHİR, , Beyşehirde, AK, Parti, 59, Danışma, Meclisi, Toplantısı, Anamas, Kon
Diğer Fotoğraflar
Diğer fotoğrafları büyük görüntülemek için üzerini tıklayın.
AK Parti 59. Danışma Meclisi Toplantısı
AK Parti 59. Danışma Meclisi Toplantısı
Yorumlar
Haber Yazılımı