Haber Detayı
11 Şubat 2014 - Salı 09:53 Bu haber 6259 kez okundu
 
Ak Parti Derbent Seçim Karargahı Açıldı
DERBENT - AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı, Derbent İlçesi’nde partisinin seçim irtibat bürosu ve karargahının açılışına katıldı.
Siyaset Haberi
Ak Parti Derbent Seçim Karargahı Açıldı

          DERBENT - Açılış törenine Derbent İlçe Belediye Başkanı Hamdi Acar, AK Parti il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, AK Parti Derbent İlçe Başkanı Hamdi Kuyubaşı, partililer ve vatandaşlar katıldı.
           Açılışın ardından seçim karargahında bir konuşma yapan AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı, Derbent Belediye Başkanlığına yeniden aday gösterilen Hamdi Acar’ın belediyecilik ve başkanlık geçmişinden dolayı, bilgi birikimi, deneyim ve tecrübesinin bulunduğunu hatırlatarak, bundan da yeni dönemde kendisiyle yola devam ederek en iyi şekilde istifade edeceklerine inandığını söyledi.
            Derbent’te hep birlikte el ele vererek gümbür gümbür bir seçim sonucu alacaklarına inandıklarını kaydeden Samancı, bunun da Derbentli’nin desteklerini artırarak sürdürmesine bağlı olduğunu belirtti.  Bu heyecanı gelip gittikçe her defasında Derbent ilçesinde gördüğünü ifade eden Samancı, “İnşallah bu heyecanımız seçimlerin sonuna kadar daha da katlanır, aynı şekilde devam eder. Malumunuz medyayı hepimiz takip ediyoruz, olup bitenleri görüyoruz. Bu seçimlerde format biraz farklı diye düşünüyorum. Bu seçimler ülkenin kaderini etkileyecek çok kritik seçimler. Başbakanımız da ifade etti, bu seçimlerin genel seçim havasında yapılması gerektiği şeklinde.  Şimdi sistemde de biz değişiklikler yaptık. Daha önceki seçimlerde şöyle bir şey vardı, belediye başkanı seçilir, koltuğuna oturur ve kendisine verilen bütçe çerçevesinde belediyenin yapacağı hizmetleri yerine getirmeye çalışırdı. Bu sırada, mesela bazı projeler üretir, işte merkezden, Ankara’dan bazı teşviklerdi, hibelerdi veya farklı farklı yöntemlerle kendisine destek bulmaya çalışırdı. Ama, şimdi sistem tamamen değişiyor. Yani büyükşehirle beraber tamamen entegreli ve koordinasyonu sağlayacak bir çalışma içerisine girecek. Bu bakımdan Derbentli, AK Parti konusunda bence daha çok heyecan  yaratmak, daha çok ısrarcı olmak ve oy potansiyelini daha da çok yükseltmesi gerekiyor diye düşünüyorum. Çünkü büyükşehirdeki imkanlar buraya da seferber edilecek ve bu seferberlik yapılırken koordinasyonu sağlayacak uyumlu bir belediye başkanı ile beraber çalışıldığı zaman da bunun pozitif taraflarını artısını Derbentliler daha çok yaşayacaklar. Bizler sizlere güveniyoruz.”dedi.
         Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar da, AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı’ya Derbent ilçesinin ünlü oyalı yazmalarından hediye ederken, “Konya Milletvekilimiz Gülay Samancı Hanımefendi, Türkiyemizin, Konyamız ve Derbent’imizin medarı iftiharıdır. Çünkü, yakın zamana kadar süren başörtüsü zulmü en üst düzeyde sonuçlandı ve bunu da sayın vekilimiz başörtüsünü takarak meclise girerek ortaya koydu. O açıdan kendilerine biz Derbent’in oyalı yazmasından da hediye etmek istiyoruz. Derbent sizi çok takdir ediyor ve çok sayıyor, seviyordu zaten. Bu yaptığınızla da Türkiye’ye model oldunuz. Bu anlamda, çok önemli bir durum sözkonusu.”dedi.
        Acar, konuşmasında ise, yeni büyükşehir yasasının Derbent ilçesi için tarihi bir fırsat olduğunu dile getirdi. Derbentliler’in bu altın fırsatı tepmeyip değerlendireceğine inandığını ifade eden Acar, “10 yıldır yaptığımız hizmetin belki on katından fazlasını bu dönemde yapacağız. Çünkü, belediyenin güçleri artıyor ve arkamızda hükümet gibi bir büyükşehir belediyesi var. Büyükşehir belediyemizin imkanları çok genişledi ve burada işte bacasız fabrika diye tabir ettiğimiz göletlerle ilgili, geçtiğimiz 10 yıl içinde kapalı kanallar, yani gölet çalışmalarımız oldu. Bunların yanı sıra yayla ve dağ turizmi konusunda da attığımız adımları biliyorsunuz. Şu anda Aladağ Kayak Merkezi ile inşallah Derbent sadece Konya’nın değil, Türkiye’nin  tanıdığı bildiği önemli bir merkez haline gelecek. Bununla ilgili sayın valimizle geçen hafta bir araya geldik ve turizm bölgesi ilan edilmesi için dosyamızı  bakanlar kuruluna havale ettik. İnşallah o konuda da çalışmalarımız hızla devam ediyor.”dedi.
          Konuşmaların ardından AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı, kendisine eşlik eden Belediye Başkanı Acar ve beraberindeki partililerle birlikte ilçeye bağlı Çiftliközü beldesini ziyaret ederek, kahvehanede vatandaşlarla sohbet etti, dert ve isteklerini dinledi.

Kaynak: Editör: BGRT
Etiketler: DERBENT, , AK, Parti, Konya, Milletvekili, Gülay, Samancı, Derbent, İlçesi’nde,
Yorumlar
Haber Yazılımı