Haber Detayı
08 Ekim 2018 - Pazartesi 10:39 Bu haber 5974 kez okundu
 
Anaokulu Öğrencilerinden Çevre Duyarlılığı
BEYŞEHİR - Beyşehir’de özel bir anaokulu öğrencileri Beyşehir gölü kıyısında çevre temizliği yaptı.
Yaşam Haberi
Anaokulu Öğrencilerinden Çevre Duyarlılığı

BEYŞEHİR - Sosyal sorumluluk projesi kapsamında Beyşehir Belediyesinin de destekleriyle ortaklaşa yapılan, Özel Altın Çocuk İlkokulu ve Anaokulu öğrencileri 'Temiz çocuk, Temiz toplum, Temiz çevre' sloganıyla Türkiye’nin En büyük tatlı su gölü olan Beyşehir gölü kıyısında çevre temizliği yaptı. Anaokulu'na bağlı yaklaşık 20 minik öğrenci bölgede daha önce yetişkinler tarafından bırakılan atıkları temizlediler. Temizlik esnasında öğretmenler minik çevrecilere çevre duyarlılığını arttırmak için bilgiler verdiler.

        Bu tür Eğitimlerin sadece dersliklerde, sınıflarda ve kapalı binalarda yapılmadığını belirten Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Düzenlenen bu etkinlik önemli bir etkinlik, bizler sosyal sorumluluk projelerine destek verme konusunda belediye olarak özen gösteriyoruz. Çocuklarımızın bu bilinç ile büyümesi bizleri çok mutlu ediyor. Bizim gelecek nesilden beklentilerimiz çok yüksek ve bu beklentilerimizi yapılan etkinliklerle, davranışlarla yavrularımız boşa çıkarmıyor. Bu kapsamda çocuklarımız çok güzel eğitimler alıyor. Biz belediye olarak bu hususta, çocuklarımızın eğitim öğretim dönemi boyunca eğitim alabilecekleri merkezler oluşturmaya ve bu tür etkinliklerle çocuklarımızın kişisel gelişimine katkı sağlamak için elimizden ne gelirse yapmaya özen göstereceğiz. İnşallah gelecek nesiller ülkemiz için daha büyük insiyatifler alacak ve geleceğin Türkiye’sini inşa edecekler. Bizler de onlar için elimizden gelen en büyük gayretleri göstereceğiz” ifadelerini kullandı.

Çocuklara çevre duyarlılığını küçük yaşlardan itibaren aşılamak için bu tarz bir çalışma yaptıklarını belirten Altın Çocuk İlkokulu Müdürü Mustafa Demirci, "Okulumuzda öğrencilerimizle bir proje geliştirdik. Atalarımızın meşhur bir sözü var ağaç yaş iken eğilir derler. Bu çocuklarımız beş ve altı yaş gurubu, bu küçük yaştan itibaren onlara çevre bilincini aşılamak, çevreyi temiz tutmak, doğayı korumak ve doğayı korursak doğanında bizleri koruyacağı bilincini çocuklarımıza aşılamak bilinci ile okul müdürlüğü olarak çocuklarımıza bir etkinlik düzenledik. Çocuklarımızı buraya getirdik. Hem gölümüze sahip çıkalım hem çevremize sahip çıkalım, duyarlı nesiller yetiştirelim adı altında bir etkinliğimiz oldu. Bu etkinliğe destek veren Beyşehir belediye başkanı Murat Özaltun’a teşekkür ederim.

        Beyşehir Belediyesi projeye dahil olan anaokulu öğrencilerine, Belediyenin yapmış olduğu Anne ve Çocuk kulübünde sinema izleterek, çeşitli ikramlarda bulundu.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Anaokulu, Öğrencilerinden, Çevre, Duyarlılığı,
Yorumlar
Haber Yazılımı