Haber Detayı
08 Şubat 2018 - Perşembe 11:26 Bu haber 6014 kez okundu
 
Ankara’da Konyalılar Buluşması Yapıldı
Konya’daki yöneticiler ile Ankara'da bulunan Konyalılar, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, Konya Valisi Yakup Canbolat ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ile buluştu.
Bölgeden Haberi
Ankara’da Konyalılar Buluşması Yapıldı

Konya’daki yöneticileri ile Ankara’da görev yapan Konyalı bürokratlar, düzenlenen programda bir araya geldi. Ankara Keçiören Estergon Türk Kültürü Merkezi’nde yoğun katılımla gerçekleşen programda konuşan Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Konya’nın dinamik bir şehir olduğunu, geçmişten aldığı güç, inanç ve azimle geleceğini kurduğunu söyledi. Konya’nın gelişmesinde, kalkınmasında ve müteşebbis ruhunda diğer şehirlere göre örnek olacak atılımlar gerçekleştirdiğinin altını çizen Elvan, “Konya aynı zamanda Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın dediği gibi tek bayrak, tek devlet, tek millet ve tek vatan ilkelerimizin teminatı olan bir şehir” dedi.

NE YAPARLARSA YAPSINLAR MÜCADELEDEN VAZGEÇMEYİZ

Afrin’de devam eden Zeytin Dalı Harekatı’na da değinen Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, terör örgütlerinin Türkiye’ye karşı birleştiğini ve milletimizin birliğine saldırdığını kaydetti. Türkiye ile hesabı olan küresel karanlık güçlerin bu örgütlere ağababalık yaptığını söyleyen Bakan Elvan, “Kim ne yaparsa yapsın, kim neyin peşinde olursa olsun Türkiye terörle mücadele etmekten vazgeçmeyecek, son terörist etkisiz hale getirilene kadar mücadelesini sürdürecektir. Bu mesele milli bir mesele olduğu kadar bir insanlık meselesidir. Fırat Kalkanı’nı bunun için yaptık, Zeytin Dalı’nı da bunun için yapıyoruz. Bizim devlet olarak millet olarak duruşumuz gayet net ve açıktır. Bu bölgedeki huzuru asla bozdurmayacağız” diye konuştu.

KONYA DİJİTALLEŞMEDE ÖNCÜ BİR ŞEHİR OLACAK

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Konya’ya 80 yılda yapılamayan hizmetlerin son 15 yılda yapıldığına vurgu yaparak, Konya’nın kalkınmada, gelişmede ve büyümede müstesna bir yeri olduğunun altını çizdi. Elvan, konuşmasını şöyle tamamladı: “Konya’nın bugün sahip olduğu sanayi ve tarım altyapısı gerçekten takdire şayan. Övünmesi ve anlatılması gereken bir altyapıya sahip. Konya gelecekte Türkiye’nin inovasyon alanında ve özellikle de dijitalleşme dediğimiz, sanayi 4.0 alanında öncü illerimizden bir tanesi olacak. Bu noktada da üzerimize düşen ne ise bunu da yerine getireceğiz ve gereken her türlü desteği vereceğiz.”

ŞEHRİMİZE OLAN AİDİYETİ ASLA TERKETMEYİZ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun ise Konya’ya olan aidiyetlerini asla terk etmeyeceklerini dile getirerek, “Konya’ya, aidiyetimizi asla terk etmeyiz, bırakmayız. Hep şunu dedik, ülke, şehir bana ne verdi değil; ben şehrime ülkeme ne kattım, ne verdim? Böyle baktığımız zaman gerçekten de yaptığımız işin tadını, keyfini alırız. Şu anda emanet bizlerin, sizlerin omuzlarında. Bizden önce de nice arkadaşlarımız bu görevleri yaptı. Kim bu ülke için, Konyamız için, insanımız için taş üstüne taş koymuşsa, çivi çakmışsa Allah ondan razı olsun” dedi.

CUMHURBAŞKANIMIZ TEKNİK ÜNİVERSİTE İÇİN TALİMATI VERDİ

Konya’nın uzun bir süredir teknik üniversite kurulması beklentisi olduğunu hatırlatan Sorgun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoan’ın söz konusu üniversitenin kurulması için YÖK Başkanı Yekta Saraç’a talimat verdiğinin de müjdesini verdi. Ahmet Sorgun, “Biz hepimiz birlikte Konya’yız. Hiçbirimiz, hepimiz kadar akıllı değiliz. Onun için birlikte Konyayız ve gücümüz de buradan geliyor” ifadelerini kullandı.

KONYA DEVLETİN KURULDUĞU YERDİR

Programda söz alan Konya Valisi Yakup Canbolat, 26 sene önce mülki idare amirliğine Konya’da başladığını, ülkenin birçok yerinde aldığı görevlerden sonra yine Konya’da olduğunu belirterek, “Konya’da vali olarak hizmet etmekten büyük bir gurur ve mutluluk duyduğumu ifade etmek isterim. Gerek Anadolu topraklarının milletimize vatan kılınmasına gerekse de İslam dinine olan hizmetleri ile bu kadim şehir, bizlerin her türlü çabasını ve gayretini hak etmektedir. Konya, devletin kurulduğu yerdir. Konya, ilimin, irfanın, hikmetin ve sanatın şehridir. Konya, medeniyetimizin kurucu şehridir. Türk-İslam Medeniyetinin mayalandığı şehirdir, belde-i muhayyeredir” ifadelerini kullandı.

KONYALI OLMAKLA GURUR DUYUYORUZ

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise, Konya dışında başarılı birçok bürokrat ve önemli isimlerin olduğunu belirterek başladığı konuşmasında, “Konyalı hemşehrilerimiz, büyüklerimiz, kardeşlerimiz Konyamızın gurur kaynağıdır. Konya, Anadolu çadırının orta direğidir. Konya, Anadolu’nun vatan kılınmasında en önemli rol sahibi şehirdir. Konya, Selçuklu payitahtıdır, Mevlana şehridir. Muhammed İkbal’in, Türkiye üzerinden uçakla geçerken ‘Hz. Mevlana’nın metfun olduğu Konya bu semanın, bu gökkubbenin altında’ diye uçakta ayakta kalktığını okuduğumuz, hatırladığımız bir şehirdir Konya. Konyalı olmakla gurur duyuyoruz. Aynı zamanda Büyük Türkiye yürüyüşünde, Lider Ülke Türkiye yürüyüşünde Konyamızın önemli bir rol üstlenmekte olduğunun farkındayız. Ne zaman milletimiz, memleketimiz dara düşmüşse o zaman Konya bölgesi, yapılan mücadelelerin belkemiğini oluşturmuş ve ülkemizin yeniden ayağa kalkmasını sağlamıştır. Bugün de öyle olacaktır” dedi. “Konya’nın büyük projelerinde milletvekillerimizin, müsteşarlarımızın ve genel müdürlerimizin katkıları var” diyen Başkan Akyürek, Konya’nın projeleri konusunda desteğini esirgemeyen Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’a da teşekkür etti. Başkan Akyürek, “Bugün Konya’nın 75-80 yıllık su problemi çözülme aşamasındaysa, hızlı trene kavuşmuşsa, metro projeleri, çevre yolu projeleri belli bir sürecin içine girmişse ve bir süreç başlatılabilmişse bunda Sayın Cumhurbaşkanımızın, Sayın Başbakanımızın, Sayın bakanımızın, milletvekillerimizin ve buradaki yönetici arkadaşlarımızın payı var” diye konuştu. Programa ev sahipliği yapan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ise Konya’daki yatırımları gönülden takip ettiklerini, bu bağlamda da Konya’nın hem belediyecilik alanında yapılan çalışmalar hem de hükümetin büyük yatırımları ile göz dolduran ve göz kamaştıran bir şehir haline geldiğini sözlerine ekledi.

         Programa Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Konya Milletvekilleri, RTÜK Başkanı İlhan Yerlikaya, Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekci, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan’ın yanı sıra yasama, yürütme ve yargı organlarında görev yapan çok sayıda Konyalı bürokrat ile iş adamları katıldı.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Ankara’da, Konyalılar, Buluşması, Yapıldı,
Yorumlar
Haber Yazılımı