Haber Detayı
09 Şubat 2018 - Cuma 08:57 Bu haber 10086 kez okundu
 
Müftü Mahallesi'ne 32 Derslikli Okul
BEYŞEHİR - Bugüne kadar Müftü Mahallesine okul yapımı için yetkili mecralarda sürekli talep ve girişimlerde bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün çalışmaları, meyvesini verdi.
Eğitim-Kültür Haberi
Müftü Mahallesi'ne 32 Derslikli Okul

BEYŞEHİR - Son yıllarda Müftü Mahallesi'nin hızla yapılaşma ve göç almakta olan bir mahalle olması, mevcut Ali Rıza Celeboğlu İlkokulu ve Ortaokulunda ihtiyacı karşılamakta sıkıntılar yaşanmaktaydı. Bu yüzden ilkokulda ikili öğretim yapılmak zorunda kalınmış ve ortaokulda ise sınıf mevcutları sürekli artmıştı. Yine Hamidiye Mahallesindeki Atatürk İlkokulu ve Ortaokulu da mevcut ihtiyacı karşılamakta zorlandığından ikili öğretim yapmak zorunda kalınmıştı. 
       
Bu iki mahalledeki okulların fiziki kapasite sorununu sürekli yetkili mecralarda ve alanlarda dile getirip girişimlerde bulunuldu.
       İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Konuk konu ile ilgili yaptığı açıklamada: ‘Müftü mahallesinde bulunan 4 bin metrekare olan arsanın, iki yıl önce ön tahsisi yapılarak okul olarak kullanılmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı adına tahsisi yapılmıştı.' 
       Konuk: 'Tahsisi yapılan arsa üzerine bu yıl içinde temeli atılacak, 32 derslikli okulumuz, her iki mahallede bulunan okulların fiziki kapasite yetersizliklerini giderecektir. Beyşehir’imize hayırlı olsun. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum’ dedi. 

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Müftü, Mahallesi'ne, 32, Derslikli, Okul,
Yorumlar
Haber Yazılımı