Haber Detayı
01 Ekim 2018 - Pazartesi 09:13 Bu haber 8359 kez okundu
 
Ankara’daki Konyalılar Dayanışma Derneği'nden Aşure Dağıtımı
ANKARA - Ankara’daki Konyalılar Dayanışma Derneği Abdi İpekçi Parkında 1500 kişiye aşure dağıtımı gerçekleştirdi.
Bölgeden Haberi
Ankara’daki Konyalılar Dayanışma Derneği'nden Aşure Dağıtımı

ANKARA - Ankara’daki Konyalılar Dayanışma Derneği Abdi İpekçi Parkında 1500 kişiye aşure dağıtımı gerçekleştirdi. Aşure dağıtımına Derneğin Yönetim Kurulu Üyeleri, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları ile birlikte Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, Türk Kızılayı Ankara Şube Başkan Vekili Ahmet Erdoğan, Sivil Toplum Platformu’nu oluşturan STK Başkanları, Bürokratlar ve çok sayıda misafir katıldı.

         Aşure programına katılan misafirlere hitaben Dernek Başkanı Mehmet ERKOÇ bir konuşma yaptı. Mehmet Erkoç konuşmasında; Hicri yılımızın başlangıcı ve kameri ayların ilki Muharrem ayının onuncu gününe tekabül eden Aşure günü; insanlık tarihi boyunca birçok peygamberimizin hayatlarındaki dönüm noktası denebilecek çok önemli olayların yaşandığı bir gün olmuş ve bu yüzden tüm Müslümanlarca ayrı bir öneme sahip olmuştur.

       Aşure; paylaşmanın, dayanışmanın, birlikteliğin ve sevginin ifadesi, bolluk ve bereketin simgesi olarak ifade edilmektedir. Aşurenin bu mecazî anlamı toplumumuz için bugün her zamankinden daha fazla önem taşımaktadır. Zira başta Filistin, Suriye, Mısır, Doğu Türkistan, Myanmar, Irak olmak üzere İslam dünyasının birçok yerinde adeta Kerbela tekrar yaşanmaktadır.

        Bize düşen; Alevi’siyle, Sünni’siyle, Kürdü’yle, Türküyle, farklılıklarımızı zenginlik görmek, hem tarihte gerçekleşen, hem de günümüzde cereyan eden olaylardan ders almak, birlik ve beraberlik içinde olmaktır.

        Bu duygu ve düşüncelerle;  Ankara’da faaliyet gösteren Konya ilçe ve belde derneklerinin kurucular kurulu olarak yer aldığı Ankara’daki Konyalılar Dayanışma Derneği (ANKONDER) olarak; kuruluşumuzdan bu yana  ‘Doğduğumuz yer kadar, doyduğumuz yer de önemlidir’ sözünden hareketle hemşerilerimiz ve birlikte hareket ettiğimiz diğer sivil toplum kuruluşları ile birlik ve beraberliğe katkı sağlayacak, kaynaşmaya ve birlikte bir şeyler üretmeye yönelik projeler yapmaya, katkı ve katılım sağlamaya çalışmaktayız.

        Bu bağlamda; ortak projeler ürettiğimiz, özellikle sosyal amaçlı projelerde gençlerimizin gönüllülük çerçevesinde görev aldığı Türk Kızılayı Ankara Şubesi ile birlikte siz değerli hemşehrilerimiz ve misafirlerimizle bu etkinliğimizi gerçekleştiriyoruz. İnşallah hayırlara vesile olur. Katkı ve katılım sağlayan emeği geçen herkese teşekkür ediyorum dedi.

         Etkinlik; açılışa katılan Derneğin Kurucular Kurulu Üyesi ve Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, yine Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Türk Kızılayı Ankara Şube Başkan Vekili Ahmet Erdoğan ve Dernek Başkanı Mehmet Erkoç’un temsili kurdelayı kesmesinin ardından misafirlere ikram edilen aşure dağıtımı ve Türk Kızılayı temsilcisi Vedia Ulak’ın Ney dinletisi ile devam etti.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Ankara’daki, Konyalılar, Dayanışma, Derneği'nden, Aşure, Dağıtımı,
Yorumlar
Haber Yazılımı