Haber Detayı
28 Eylül 2018 - Cuma 18:09 Bu haber 5625 kez okundu
 
Beyşehir’de Mehter Eşliğinde Aşure Coşkusu
BEYŞEHİR - Beyşehir'de, muharrem ayı dolayısıyla iki farklı mahallede Cuma namazı sonrasında vatandaşlara mehter takımının çaldığı marşlar eşliğinde aşure dağıtıldı.
Yaşam Haberi
Beyşehir’de Mehter Eşliğinde Aşure Coşkusu

BEYŞEHİR - Yeni Mahalle’de, Ravza Camisi Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından Cuma namazı çıkışında vatandaşlara aşure ikramında bulunuldu. Genç, yaşlı onlarca vatandaş kendilerine ikram edilen aşureleri geri çevirmedi.

        Beyşehir Belediyesi Mehter Takımı’nın da konser verdiği aşure etkinliğine Beyşehir Kaymakamı Yusuf Özdemir, Belediye Başkanı Murat Özaltun, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Şenol, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

        Bu arada, AK Parti Beyşehir Kadın Kolları Başkanlığı tarafından düzenlenen aşure etkinliği kapsamında da Beytepe Mahallesi’nde bulunan bir halı saha tesisinin bahçesinde  Cuma namazı sonrasında mahalle sakinlerine aşure ikramında bulunuldu.

         Belediye Başkanı Murat Özaltun, yaptığı açıklamada, “Rabbim bizleri birlik ve beraberlikten ayırmasın. Bereketin, paylaşmanın en güzel yaşandığı muharrem ayında, Ravza Cami Derneğimiz ile  AK Parti Kadın Kolları Başkanlığımızın düzenlemiş olduğu aşure dağıtımı programlarına katıldık. Allah kabul etsin” derken, Aşure Günü’nün İslam alemi ve tüm insanlık için barışa, huzura ve kardeşliğe vesile olması dileğinde bulundu.

Kaynak: (BGRT) - Beyşehir Göl Radyo Televizyonu A.Ş. Editör: BGRT
Etiketler: Beyşehir’de, Mehter, Eşliğinde, Aşure, Coşkusu,
Yorumlar
Haber Yazılımı